E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları30 lira birden düştü, altında neler oluyor?---

30 lira birden düştü, altında neler oluyor?

30 lira birden düştü, altında neler oluyor?
09 Ağustos 2021 - 07:11 borsagundem.com

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe büyük kayıpla başladı. Ons altındaki düşüş gram altına da yansıdı. Sadece gün içindeki kayıp 30 liraya ulaştı.

Küresel piyasalarda altın yatırımcıları kayba yöneldi. Ons altının sert düşüş yaşaması neticesinde 112 dolarlık kayıp oluştu. Buna paralel olarak gram altın tarafında da 30 liraya yakın düşüş gerçekleşti. Altın fiyatlarına yön vermesi için Fed'in aksiyon alması beklenirken, kripto paralardaki yükselişin de etkisiyle altın fiyatları düşüşe geçti. Fed'in varlık alım programını azaltıp, faiz artırma patikasına girmesi beklentisi altın üzerinde baskı oluşturuyor.

GRAM ALTINDA KAYIP YÜZDE 6

Gram altın fiyatları ons altındaki düşüşün etkisiyle büyük güç kaybetti. Gün içinde 30 lira düşüş gerçekleştiren gram altın 459.3 liraya kadar geriledi. Gün içinde en yüksek 489.6 lira seviyesi görülmüştü. Böylece gram altındaki kayıp yüzde 6 oldu. Ons altın ise 1764 dolar seviyesinden 1652 dolara kadar geriledi. 112 dolar kayba yönelen ons altında düşüş yüzde 6 olarak gerçekleşti.

BITCOIN GÜÇLÜ YÜKSELDİ

Kripto para birimlerinin atası olan Bitcoin Cuma gününden bu yana hareketli seyrediyor. Kripto para birimi Bitcoin, 44 bin 554 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu seviyeyi daha önce 18 Mayıs'ta gören Bitcoin yaklaşık 3 aydır düşüş trendindeydi. Kripto para birimlerindeki yükselişin etkisini yakalamak isteyen yatırımcıların altından çıkıp kripto paralara yöneldiği iddia ediliyor. Bitcoin saat 06:33 itibariyle 43 bin 421 dolar seviyesinden alıcı buluyor.

Altın fiyatlarındaki düşüş Türkiye için iyi değil!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Ağustos 2021 22:32

    ABD, verileri pozitif beklenti üzerinde geldiği sürece, altın düşecektir. Yani düşecek derken, oluşan ayranın köpüğü alınacaktır. global ekonomık sistem ve anlık haberler, paylaşımlarla çok hızlı tepki görmeye başları ekonomiler. herşey birbirine bağlı dakikala riçin robot sistemler birbirine durumu iletiyor. Eskiden ABd de bişe olsa internetten once haftalra sonra gelıyordu haberler. şimdi anlık. Ama neyin ne oldugunu bilmek lazım. Olayın matematıgını. neflasyon var abd de altın iyi, ama enfasyon abd de düşerse altın kötü, bunun gibi denklermleri bilmek lazım. abd fed kontrol edemıyoruz daha iyileşmeidk derse altın iyi olur. abd de otomobıl alanlar bile kar yaptı sattı tarihinde ilk. enflasyon oldugundan. altından o zaman iyi oldu aynı mantık. haberleri izleyin . öncü olacaktır altıncılar. kimse FED açıklaması ABD verileri ve hamlesini bilmiyor. Altını kimse tahmın edemez yani.

  • Bir yorum09 Ağustos 2021 18:22

    Tam bir cinnet müstatili; ederi yok gideri çok yüzlerce uyduruk  zırva yapay zeka desteği ile yürüyor.  Altın gibi altını kendi pis çamurlu sistemlerinde   ters yüz edip insanların elinden kapmaya çalışıyorlar.  Daha doğrusu  İran, Güney Afrika  gibi ülkelerin dayanak noktalarını sıfıra çıkarmak istiyorlar.  

  • Berber Bekri 09 Ağustos 2021 12:59

    "Altın yere düşmeyle pul olmaz." Bunu coingiller ve kriptogiller de öğrenecek inşaalah ağlayarak öğrenmez....

  • Ali günaydın 09 Ağustos 2021 07:51

    Altın 400 kadar düşecek kaçınm