E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa30 hisse için değerlendirme---

30 hisse için değerlendirme

30 hisse için değerlendirme
25 Temmuz 2016 - 16:18 borsagundem.com

7 aracı kurum BİST 30 şirketleri için ‘al-sat-tut’ önerilerini açıkladı.

Geride bıraktığımız hafta, piyasalar açısından çok hareketliydi. 15 Temmuz'daki askeri darbe girişimi, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ve olağanüstü hal ilân edilmesi, kur ve faizlerde sert yükselişlere neden oldu. BİST-100 endeksi ise düşüş eğilimine girdi. Piyasalar, politik gelişmeleri ve bu gelişmelerin ekonomiye etkilerini izlemeye devam edecek.

Geçen hafta, BlST-30 Endeksi'ne dâhil olan şirketler için bir aracı kurumdan iki hisseye yönelik güncelleme geldi. Ekonomist Dergisi’nin haberine göre 2016 ikinci çeyrek bilançolarının açıklanmasına az bir süre kala, Şeker Yatırım iki bankadaki tavsiyelerini revize etti. Akbank için 'al' önerisini 'tut'a çekerken; İş Bankası'nda ise 'tut'ken 'al' demeye başladı.

Akbank'ın 2016 tahmini 8,4 F/K oranının, 1,1 F/DD ve yüzde 14 sermaye getirisiyle rakiplerine göre primli işlem gördüğünü belirten Şeker Yatırım analistleri, bankanın değerlemesi nedeniyle tavsiyelerini 'tut'a indirdiklerini ifade ediyor. İş Bankası'nın ikinci çeyrekte kârını çeyreksel yüzde 36 artırmasını öngören analistler, "2016 tahmini 6,0 F/K oranı, 0,6 F/DD ve yüzde 10 sermaye getirisiyle rakiplerine göre iskontolu işlem gören bankanın bu iskontoyu hak etmediğini düşünüyoruz. Tavsiyemizi 'al'a yükseltiyoruz" diye konuşuyor.

İş Yatırım, Gedik Yatırım, Şeker Yatırım, Turkish Yatırım, Finans Yatırım, Yatırım Finansman ve Burgan Yatırım,  BİST 30 şirketleri için değerlendirme yaptı. İşte aracı kurumların, Akbank, Arçelik, BİM Mağazalar, Doğan Holding,Doğuş Otomotiv, Emlak GYO, Enka İnşaat, Erdemir, Ford Otosan, Garanti Bankası, Halkbank, İşBankası C, Kardemir D, Koç Holding, Koza Altın, Pegasus Havayolları, Petkim, Sabancı Holding, TAV Havalimanları, Tekfen Holding, THY, Tofaş Oto, Trakya Cam, T. Şişecam, T.Telekom, Turkcell, Tüpraş, Ülker Bisküvi, Vakıbank ve Yapı Kredi Bankası için önerileri...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)