E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem30 CHP Parti Meclisi üyesine 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası---

30 CHP Parti Meclisi üyesine 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası

30 CHP Parti Meclisi üyesine 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası
28 Ekim 2019 - 18:25 borsagundem.com

CHP Parti Meclisi üyesi 30 kişi hakkında, 15 Temmuz sonrası imza attıkları bildiriyle ilgili olarak 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

CHP, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sonrasında bir bildiri yayınlamış, AK Parti’nin FETÖ ile mücadele etmediği ve ‘yandaşlarını koruduğu’ yönünde iddialarda bulunmuştu. 

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, bildiride 60 kişilik CHP Parti Meclisi üyelerinin tamamının imzası bulunuyor. Ancak PM üyelerinin 30’u milletvekili olduğu için dokunulmazlık nedeniyle haklarında dava açılamıyor, fezleke düzenlenebiliyor. PM’nin milletvekili olan üyeleri hakkında da dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle fezleke düzenlenip TBMM'ye gönderilecek.

Toplu değil tek tek dava açıldı

CHP, bu davaları izlemesi için PM üyesi Ali Hikmet Akıllı ve Ömer Koçak’ı görevlendirildi. İlk dava eski PM üyesi ve eski milletvekili Mehmet Tüm hakkında.

Davanın ilk duruşması 31 Ekim günü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. CHP avukatları ilk duruşmada, PM üyelerine tek tek dava açıldığı ve davanın toplu yürütülmediği konusunda itirazda bulunacak.

'Yargı silah olarak kullanılıyor'​

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak “Bizi yıldırıp korkutacaklarını zannediyorlar ama yanılıyorlar. Biz doğruları söylemeye ve demokrasi mücadelesine devam edeceğiz” değerlendirmesi yaptı.

CHP’den hükümete iki önemli tavsiye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat28 Ekim 2019 23:09

    Chp eski mil.vekili Yılmaz Ateş ''chp fetonun eline geçmiştir'' dedi. ve disipline verildi.  Hakikaten bu kadar alçak nasıl  olur da bir partide toplanır?  Dertleri Cumhurbaşkanı sonra İç işleri  sonra da savunma bakanı!  neden çünkü pis amaçları için engel onlardan başkası değil.  Bunların  üst yönetinde olanı Amerikan ağzı ortadakiler batı ağzı tabanda olanlar ise  feto ağzı kullanacak kadar aşağılıklar.

  • alp28 Ekim 2019 21:13

    Bu  CHP'ye gönül veren arkadaş, Cumhurbşkanı neyle uğraşıyor; siz  neyle biraz  utanın. Gerçekten sağ duyulu CHP'li arkadaşlar, "Sizin yönetim kadronuzun YPG terör örgütü değildir" diyenlerle uğraşıyor. Biraz düşünün zaman zaman muhakemesi yapın lütfen...

  • AHMET ÖZBİR28 Ekim 2019 18:50

    FETÖ-PKK/PYD'ye haddini bildiremeyenler Başkomutanımız olan Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlerin TBMM'de olması utanç verici. Bağımsız yargımız bu kendini bilmezler hakkında gerekeni yapar.