E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri3 yıl nakit temettü ödemeyecek!---

3 yıl nakit temettü ödemeyecek!

3 yıl nakit temettü ödemeyecek!
29 Ağustos 2013 - 19:02 borsagundem.com

Şirketin Yönetim Kurulu toplantısında 2012 yılı kârının dağıtılmamasına karar verildi

Migros tarafından yapılan açıklamada 2012 yılı Faaliyet Raporu, Bilanço ve Gelir Tablosu ile Kar Dağıtım önerisi görüşüldüğü ve kabul edildiği bildirildi.
Temettü dağıtımı ile ilgili olarak, Olağan Genel Kurula sunulacak Yönetim Kurulu teklifinin müzakere edildiği toplantıda; Şirketin, SPK düzenlemelerine göre hazırlanan 2012 yılı konsolide mali tablolarında 88.136.409 TL net dönem karı bulunduğu ve dönem karının olağanüstü yedek akçelere ayrılması ve 2012 faaliyet dönemi için kar dağıtımı yapılmaması hususlarının Olağan Genel Kurul'a önerilmesi kararı çıktı. Açıklamada şöyle denildi; '' Yasal sınıra ulaşıldığından, 1. tertip yasal yedek akçe ayrılmasına gerek bulunmamaktadır. Şirketimizin mevcut bilanço yapısının daha da güçlendirilmesi ve önümüzdeki yıllara ilişkin nakit akışının daha sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesini sağlamak için bu yıl kar dağıtımı önerilmemiştir. Dönem karının, Şirketin önümüzdeki döneme ilişkin işletme sermayesi gereksinimlerinin karşılanması ve yapacağı yeni yatırım faaliyetlerinin finanse edilmesi konularında kullanılması planlanmaktadır.''
Toplantıda Şirket kar dağıtım politikasının 2012 yılına ait Olağan Genel Kurul toplantısında, hissedarların bilgisine şu şekilde sunulmasına karar verildiği bildirildi; "Şirketimiz uzun vadeli stratejileri, yatırım, finansman planları ve karlılık durumu da dikkate alınarak, SPK tebliğ ve düzenlemelerine istinaden Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve Genel Kurul'un onayına sunulan tutarda karı, nakit, bedelsiz pay veya belli oranda nakit ve belli oranda bedelsiz pay vermek suretiyle dağıtabilir, yahut Şirket bünyesinde bırakabilir. Önümüzdeki üç yıla ilişkin politikamız bu yöndedir. Bu politikada yapılacak herhangi bir değişiklikte kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre cvp02 Ekim 2013 13:50

    bir kutu bira içenler dünyaya o kadar geniş pencereden bakıyorsunuz ki daha geniş bakmak için daha çok içiyorsunuz. sonra ağzınız kaya kaya abuk subuk konuşmalar. sızıp içtiklerinizi yanınızdakine ödetmeler. kafam iyiydi diyip sarkıntılık yapmalar, olmayacak insanların yanında kalkıp hatırlamıyorum demeler. keşke içmeyi bilerek içseniz. biz içkiden değil sizlerin iğrençliklerinden dolayı içkiden nefret ediyoruz.

  • salim30 Ağustos 2013 09:11

    temettünün aslan payını kredi çekerek geçtiğimiz senelerde yönetim aldı,,daha niye ödesin.

  • emre30 Ağustos 2013 02:31

    kiler ve adese'de alkollü içecek satılmıyor.her sene milyon tl zarar yazıyorlar.hatta adese marmara bölgesinden çekildi.marjinal şeyler yazanlara duyurulur

  • emre30 Ağustos 2013 02:13

    adamlar onlarca mağaza açtı bu sene.ALkol meselesine taktınız kafayı, isteyen alır istemeyen almaz.nedir bu insana baskı ve dayatma !!!! keşke bir kutu bira içseydiniz dünyaya geniş pencereden bakardınız! Burası şeriat ülkesi değil ve asla da olmayacağız zaten.Şok'u ülkere satması tam bir hataydı.Yeni MJET ile küçük mağaza konseptine girmeye çalışıyor.

  • mustafa30 Ağustos 2013 01:27

    kise basi market oldu. migros 90 larda kaldi

  • DORT LIRA30 Ağustos 2013 01:11

    TAM UCKAGITCILARIN ELINE ELINE GECMIS BURAK TEMETTUYU ADAMLAR ZARAR ACIKLIYOR

  • ali veli29 Ağustos 2013 22:49

    yahu zaten kol gibi zarar acıkladılar isteselerde temettü veremezler

  • nadir29 Ağustos 2013 21:14

    migrosta mallar pahalı orada indirim olmadan gıda v.b şeyler ve diğerleri kazık fiata millet gözünü açtı miğros çuvalladı

  • Borsacı29 Ağustos 2013 20:26

    Migros 90 ı yıllarda başlattığı atağı önce Carrefour'a kaptırdı, sonra BIM geldi dağıldı. BIM,A101, DIASA ve sattığı ŞOK ene temel malları mahallede satıyor. Migros'a araba ile gitmek pahalıya mal oluyor. ŞOK u satmayacakdı tam tersine agresif olarak büyütmeliydi. Artık hiç şansı yok. Millletin en çok kullandığı mallar bu marketlerde malesef var. DIASA içki satmaya evam eder ise bir darbe daha geli, migros dağılır. Zaten herşey çok pahalı.

  • metin29 Ağustos 2013 19:27

    Her yil zarar yaziyor