E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa3 ünlü yatırım uzmanından boğa piyasası yorumu---

3 ünlü yatırım uzmanından boğa piyasası yorumu

3 ünlü yatırım uzmanından boğa piyasası yorumu
26 Ağustos 2021 - 11:10 borsagundem.com

Küresel yatırımcıların gözleri Jackson Hole sonrası yapılacak açıklamalara çevrildi. Yatırım uzmanları FED’in piyasa teşviklerini azaltma yönündeki bir açıklamasının borsalardaki olumlu havayı kırabileceği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında hafta başından itibaren devam eden ralli Çarşamba günü S&P 500 ve Nasdaq endekslerini rekora taşıdı. CNBC’nin haberinde üç ünlü yatırım uzmanı Wall Street’teki bu rallinin daha da yukarıya taşınabileceğini öngörüyor.

Wall Street yatırımcıları geçtiğimiz haftayı ABD Merkez Bankası’nın (FED) finansal teşvikleri azaltma planı ve delta gündemi nedeniyle kayıpla kapatmıştı. Ancak borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de vaka sayılarının zirve noktasına ulaştığı haberleri ve Pfizer aşısının ABD’de tam onay alması delta endişelerini kaldırmıştı. Piyasaların FED endişeleri içinse piyasaların gözü Jackson Hole sempozyumuna çevrildi.

Finansal teknoloji şirketi iCapital Network’ün Baş Yatırım Sorumlusu Anastasia Amoroso konuyla ilgili açıklamalarında “Bana kalırsa FED’in Jackson Hole’da önemli bir hamle yapması yönündeki beklentiler oldukça azaldı ve bu büyük bir endişe kaynağı. Eğer delta vakalarındaki yükselişe rağmen FED piyasa teşviklerinin azaltılması hakkında konuşursa bu borsalar için iyi olmayacaktır. Ama şimdi herkesin temel görüşü Jackson Hole’daki merkez bankası üyeleri arasında çok fazla tartışmanın olacağı ancak teşviklerin azaltılması konusunun olmayacağı ve çok önemli kararların alınmayacağı yönünde. Bu yüzden piyasaların pozitif kalacağını düşünüyorum ve bu nedenle son birkaç gündür yeniden açılma ticaretinin geri dönüşünü gördünüz” ifadelerine yer verdi.

Yatırım danışmanlığı firması Bespoke Investment Group’un kurucularından Paul Hickey yatırımcıların kısa geri çekilmeler sırasında bile alım yapmaya devam ettiğine dikkat çekiyor. Hickey açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ağustos ayındayız, odaklanacak bir şey arıyoruz ve Jackson Hole bu boşluğu dolduruyor. Ancak bu adeta bir köpeğin ısırmasından çok havlamasına benziyor. Burada odaklanmanız gereken şey piyasada çok fazla likidite bulunması ve yakın gelecekte bu sorunun hiçbir yere gitmiyor. Piyasalarda dipleri satın alma konusunda aşırı bir eğilim görüyoruz. Piyasalarla barışçıl bir FED ortamında en küçük dipler bile satın alınıyor. Bana kalırsa bu durum ekonomik toparlanmayla ilişkili olan ve yeniden açılma sürecine bağımlı hisseler için yararlı olacaktır.”

Bir diğer ABD merkezli yatırım danışmanlığı firması Hightower Advisors’ın Baş Yatırım Stratejisti Stephanie Link borsalarda yıl başından şimdiye kadar olan sürece bakıyor ve şu anda hangi yatırımların tercih edildiğini inceliyor.

Link konuyla ilgili açıklamasında, “2021’in rotasyon yılı olacağı hakkında ne kadar konuştuğumuzu hatırlayın. Ocak ayından mayısa kadar konumuz değerinin altındaki hisselere karşı büyüme odaklı hisseler rekabetiydi. Mayıs ayından temmuzun sonuna kadar büyüme hisseleri değer hisselerinin önüne geçti. Şimdiyse son birkaç gündür ekonomik döngüyle ve yeniden açılma ekonomisiyle ilişkili hisse senetlerinden büyüme odaklı hisselere göre daha fazla getiri sağlandığını ve daha fazla risk alındığını gördük. Bana kalırsa bu sebepten spekülatif hisseler iyi bir performans gösterdi ve tüm bunların delta ile ilişkili olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Pandemi sonrası ilk kez kaldıraç kullanımı azaldı

 

Dolarda düşüş sürecek mi?

 

Küresel ekonomilerdeki belirsizlik sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet ar27 Ağustos 2021 15:07

    ist borsasının allah belasını versin hiseler artığında hise bozmuyor döştüğunde hemen bozuyor bunlarin gözu milletin cebinde

  • Yorum26 Ağustos 2021 11:56

    Bu bloomberg piyasayı jackson hole diye diye piyasayı bakılıyor jackson hole ne olduğunu Bi detaylıca anlatsalar bu jackson hole nasıl çıkmış nereden çıkmış kimler katılıyorum ilk çıktığında kimler katılmış ne konuşulmuş hiç Bi şey yok azında Bi jak de jak iki sene önce 3 sene önce bu jackson dan hiç bahsetmiyordun ya

  • Yatırımcı.26 Ağustos 2021 16:58

    Blombergi bu tur yorumlardan dolayi yasak gelmesi lazim milleti rezil edip kucuk yatırımcının malını elinden almak icin çabalıyorlar ve kucuk yatırımcıya borsadan koparmak istiyorlar allah cezalarını versin.