E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 tona yakın amonyum nitrat ele geçirildi---

3 tona yakın amonyum nitrat ele geçirildi

3 tona yakın amonyum nitrat ele geçirildi
18 Mart 2016 - 06:25 borsagundem.com

Derik'teki operasyonda 2 ton 850 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi

Mardin'in Derik ilçesinde bir evde patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda sağlık ve giyim malzemesi bulundu.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'ya yönelik çalışmalar kapsamında bir vatandaşın ihbarı üzerine Dağ Mahallesi'nde belediye personeli A.E'nin evinde arama yaptı.

Yapının alt bölümündeki aramada, patlayıcı yapımında kullanılacağı tahmin edilen 2 ton 850 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda sağlık ve giyim malzemesi ile elektrikli hilti ve 150 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Ev sahibi A.E'nin daha önceki bir operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi.

HAKKARİ'DE DE BİR DEPO ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Hakkari'de de bir mağarada, terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmat bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yapılan arama ve tarama faaliyetlerinde, 16 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, buna ait 63 şarjör ve 2 bin mühimmat, M1(mavzer) marka 4 silah, 3 LNGK marka makineli silah ve buna ait tambura, 740 M16 marka silaha ait mühimmat, 34 G3 piyade tüfek marka silaha ait mühimmat ve buna ait 2 şarjör ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)