E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 şeker fabrikasının satışı iptal edildi---

3 şeker fabrikasının satışı iptal edildi

3 şeker fabrikasının satışı iptal edildi
26 Aralık 2018 - 19:33 borsagundem.com

Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının satışı iptal edildi

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, geçtiğimiz nisan ve mayıs aylarında ihalesi yapılan ancak bir türlü devralınmayan Ilgın, Burdur ve Yozgat şeker fabrikalarının satışının iptal edildiği öğrenildi. İktidar 3 şeker fabrikasından 1.4 milyar lira gelir bekliyordu.

Şeker-İş Sendikası Başkanı İsa Gök, yaptığı açıklamada ‘Henüz resmi açıklama olmadı ama iptal edildiğini duyduk' dedi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yetkilileri de nihai karar için toplandıklarını bildirdi.

ÖİB, 3 fabrikanın devri için ihaleyi kazanan şirketlere  devir için 25 Aralık 2019'a kadar süre vermişti. Ancak 25 Aralık geçmesine rağmen 3 fabrika için de gerekli ödemenin ÖİB'in hesaplarına yatırılmadığı bildirildi.

Türk Şeker şirketine ait 14 fabrikanın özelleştirilmesine ilişkin ihalede Ilgın Şeker Fabrikasına 637 milyon lirayla en yüksek teklifi Alteks firması vermişti. Burdur şeker Fabrikası için Erser Grup ve Sterks Plastik ortaklığı 487 milyon lira ile en yüksek teklifi vermiş, Yozgat Fabrikasına da Doğuş çay 275 milyon lira ile en yüksek teklifi vererek ihaleleri kazanmışlardı.

YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ

Özelleştirme ihalesi yapılan bu üç şeker fabrikasını alan şirketler, ihale şartnamesinde belirlenen süre içerisinde nakit sıkıntısı çektikleri gerekçesiyle devir işlemini yapamadılar. Bunun üzerine ÖİB ihalede 2'nci en yüksek teklifi veren şirketlere fabrikaları vermek yerine, kazanan firmalara devir için ek süre tanıdı. Firmalar birkaç defa uzatılan bu ek sürelerde de ödemeyi yapıp fabrikaları devir alamadı. ÖİB en son firmalara 25 Aralık tarihine kadar süre tanıdı. Bu tarihde de ödeme gerçekleşmeyince satışın iptal edildiği belirtildi.

Sendika Başkanı İsa Gök, ”Yanlış hesap Bağdat'tan döndü. Umarım hayatında şeker fabrikası görmemiş şirketlere fabrika satanlar hatalarını anlamışlardır. Bu fabrikalar umut ediyoruz ki işçinin de çiftçinin de içinde olduğu oluşumlara teslim edilir ve üretimlerine devam edebilir' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 201827 Aralık 2018 17:13

    2018 de bitiyor ama maelsef devlet kurumların işerlerikle çalışmasına 1 model üretilemedi. devlet sadece özellştiriyor. halbuki, devlet özellştirmeden de bazı iç denetimler,notlama sistemler, çalışanla-çalışmayan arasındaki fark ortaya çıkacak. ama bizde düşününce çok zor iş o sat gitsin demek daha kolay :D

  • doğru27 Aralık 2018 14:33

     devletin elindeki  fabrikalar sendikaların çiftliği akşama kadar yatan devlet işçileri ikramiyelerle beraber 6000 tl ortalama maaş alıyor asgari ücretlinin onda biri çalışmıyor milletin sırtındaki vergilerle ayakta duruyor devletin elinde hiçbir şey bırakmıyacaksın hepsi arpalık

  • Gökhan Çetinoğlu27 Aralık 2018 11:34

    Devlet işletmeyi beceremiyor ve/veya kendisine yük görüyorsa, bölge işçilerinin ve üreticilerinin oluşturacağı kooperatiflere kira veye kar payı karşılığı devir etmeli! Satışın ne devlete, ne de alana faydası olmayacağı gibi olan işçi ve üreticiye olacaktır. Hele ki kapatmak en büyük hatadır. Sonu şekerinde ithal edilmesi olacaktır.                                                                            Hatta tüm Anadolu da, tüm tarım, tekstil vs. tarzı üretimin bu yönteme çevrilmesi için her türlü teşvik, yatırım vs. yapılmalı.

  • haha27 Aralık 2018 12:12

    ya öylebir işelirki istese..ama devlet memuru gelsin maaş babane diyor... yok öyle japonya fikirleri...adam öylede boylede aynı maaşı alıyor sizlemi uğraşacak memur ? saat 17 haydi eve.. 5 kuruş fayda yok sizin kooperatiflemı uğraşcak. özellştir gitsin :D

  • x27 Aralık 2018 10:43

    x bankadan banada kolay odemeli kredi versinler uzun vade...bende ihaleye girip helalinden, alnımın teri ile para kazanmak isterim..helalinden :(

  • FİKO ŞEKER FABRİKALARI27 Aralık 2018 10:22

    YETİM HAKKİ

  • mtu27 Aralık 2018 00:52

    sırf yandaş diye parasız pulsuz adama ihale

  • gülmez26 Aralık 2018 22:24

    burdur köy gibi kaldı zaten

  • Reco26 Aralık 2018 21:10

    Bundan sonra bana satın... Bende ödemem para felan 3 aylık kar da cebe yakısır :))) sonra satıs iptal :)))

  • Matriz26 Aralık 2018 21:05

    Hayatlarında şeker fabrikası kurmadan olanı satanlar ilahi adalet bu işte kapak olsun size ekmek kapılarını satmayın yenilerini yapınki 8 milyon işsiz olmasın insanların işi aşı huzuru olsun

  • Vatandaş26 Aralık 2018 21:02

    Seçime kadar bu söylenti ile iç anadoluyu elde tutarlar. Seçimden sonra satışa devammmm

  • Hayri26 Aralık 2018 20:31

    Çok komik