E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar3 milyar euroluk yardım serbest bırakıldı---

3 milyar euroluk yardım serbest bırakıldı

3 milyar euroluk yardım serbest bırakıldı
09 Temmuz 2013 - 07:55 borsagundem.com

Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'a yeni kredi dilimine onay verdi

Avrupa hükümetleri Yunanistan'ın 3 milyar euroluk kurtarma yardımının serbest bırakılmasında anlaştı.
Yunanistan bir engel daha aşıp ülkenin ekonomisini canlı tutan kurtarma paketinin sıradaki taksitlerini almaya hak kazandı.
Toplam 6,8 milyar Euro'luk taksit, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu IMF'nin oluşturduğu troykadan gelecek.
Atina Belediye Başkanı'na 'işten atma' saldırısıYunanistan 6,3 milyar euro almaya yakınAvrupa Birliği'nde kurtarma tartışmasıİlgili KonularAvrupa BirliğiAma bu kurumlar Yunanistan'ın reform programının fazla yavaş ilerlediğini söylüyor.
Troyka ayrıca ülkenin ekonomik geleceğinin belirsiz olduğunu da ekliyor.
Brüksel'de bir araya gelen euro bölgesi maliye bakanları 2,5 milyar euronun Euro bölgesi kurtarma programından, 1,5 milyar euronun da Avrupa Merkez Bankası'ndan geleceğini söyledi.
Ödemelerin büyük bir kısmı bu ay yapılacak. Buna ek olarak Ekim ayında kurtarma fonundan 500 milyon Euro, Avrupa Merkez Bankası'ndan da 500 milyon euro gelecek. IMF'nin de 1,8 milyar euro vermesiyle toplam verilen borç tutarı 6,8 milyar euro'yu bulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)