E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. Marmara Denizi Sempozyumu 8-9 Ocak’ta---

3. Marmara Denizi Sempozyumu 8-9 Ocak’ta

3. Marmara Denizi Sempozyumu 8-9 Ocak’ta
04 Ocak 2022 - 12:52 borsagundem.com

Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Marmara Denizi Sempozyumu, bölgenin Karadeniz, Ege ve Akdeniz ile olan bağlantılarından dolayı sadece Marmara için değil, tüm Türkiye için önem taşıyor.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından düzenlenen Marmara Denizi Sempozyumu’nun 3’üncüsü, 8-9 Ocak 2022 tarihlerinde Türkiye İş Bankası’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Marmara Denizi Sempozyumu’nun ilki 2000 yılında, ikincisi 2010 yılında gerçekleştirilmiş; günümüzde büyük sorun teşkil eden müsilaj konusu 2010 yılı sempozyumunda tartışılmış ve bugünler öngörülmüştü. Marmara Denizi Sempozyumu, bölgenin Karadeniz, Ege ve Akdeniz ile olan bağlantılarından dolayı sadece Marmara için değil, tüm Türkiye için önem taşıyor.

Sempozyumun konuşmacıları arasında TÜDAV Başkanı Bayram Öztürk, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, TBMM Müsilaj Komisyonu Üyeleri, deprem uzmanları Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu yer alıyor.

İş Bankası Genel Müdürlük binasında yer alan İş Kuleleri Salonu’nda yapılacak olan sempozyumda deniz salyası (müsilaj), kirlilik, biyoçeşitlilik, balıkçılık, deprem, Türk Boğazları ve deniz ulaşımı konuları, farklı disiplinlerce kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Sempozyum İş Bankası'nın Youtube kanalından da canlı olarak izlenebilecek.

Sempozyumda bu yıl, Marmara Denizi konusunda ulusal ve uluslararası ölçekte özgün çalışmalar yürüten araştırmacılar ödüllendirilecek. Ödül töreni 8 Ocak 2022 Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek.

Bilim insanlarını, karar vericileri, öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarını, belediyeleri, bakanlıkları,  balıkçı kooperatiflerini, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ni, deniz ulaşımı ve turizm sektörlerini bir araya getiren Sempozyum’da, farklı disiplinlerden 100’ün üzerinde katılımcı Marmara Denizi’yle ilgili makaleleriyle yer alacak.

TÜDAV Hakkında

TÜDAV, 1997 yılında bir grup bilim adamı, denizci ve doğasever tarafından, Türkiye’nin denizlerinde ve iç sularında bilimsel araştırmalar yapmak, deniz yaşamını korumak, deniz kültürü ve sevgisini gelecek kuşaklara taşımak amacıyla kuruldu. Vakıf, “Araştırma”, “Eğitim” ve “Koruma” kavramlarını benimseyerek; nesli azalan türler, biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği,  kirlenme, yasadışı balıkçılık, sürdürülebilir balıkçılık, kutup çalışmaları, deniz hukuku ve deniz koruma alanları gibi birçok konuyla ilgili çalışmalar yürütüyor.

TÜDAV ulusal ve uluslararası kurumlarla ortak projeler yapan ve dünya çapında da çalışmaları takip edilen bir kurumdur. Şimdiye dek yarısından fazlası İngilizce olan 60’ın üzerinde kitap yayımladı. Yılda üç kez “Journal of Black Sea/Mediterranean Environment” isimli bilimsel içerikli süreli dergiyi hazırlıyor. Ülkemizin deniz hak ve menfaatlerinin korunması konusunda bilimsel veriler üreten TÜDAV, Türkiye’de ve çevresinde yer alan denizlerin bilinmesi, araştırılması, korunması ve sürdürülebilir kullanımı için çalışmalarına devam ediyor.

Marmara'da balıkçılığa müsilajın ardından denizanası tehdidi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzun04 Ocak 2022 14:02

    Bol bol konuşuluyor ama değişen bir şey yok Marmara daha hzılı bir şekilde kirlenmeye kirletilmeye devam ediyor. Zira siyasal iradenin cevreyle doğayla hiç bir ilgisi yok. Akıllarında tek bir şey var para ve rant. Boşuna çaba bu yönetim ve zihniyeti gitmeden ülkede hiç bir şey olumlu yönde değişmez