E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3. havalimanı 29 Ekim 2018’de açılacak---

3. havalimanı 29 Ekim 2018’de açılacak

3. havalimanı 29 Ekim 2018’de açılacak
07 Ekim 2017 - 07:53 borsagundem.com

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. havalimanında yüzde 68’lik gerçekleşmeye ulaştıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Amacımız, 29 Ekim 2018’de, Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünde, birinci faz olan ve 90 milyona hizmet edecek kısmını açmak ve uçuşları artık oradan yapmak” dedi.

Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk olan Bakan Arslan, “İlk uçağı Şubat 2018’de indireceğiz ama resmi açılışı 29 Ekim 2018’de olacak” diye konuştu.

Uçakta ‘hava polisi’

Bakan Arslan, “Uçaklarda silahlı polis bulunması ve yolcu bilgilerinin gidilen ülke ile paylaşılması konusunda mevzuat düzenleniyor. Hava polisleri emniyet mensubu olacak” dedi.

Arslan, “FSM köprüsündeki çalışmada hedefimiz bu ayın sonunda bitirmek” dedi. Arslan, “11 Ekim’de Yunanistan’a gideceğim. Ticari yat yasağını görüşeceğiz. 24 metre üzerindekileri denetlesinler, ticari yatlarda ise mutabakat sağlayacağımızı umuyorum” dedi.

Irak’a ihracat Ürdün’den

Bakan Arslan, “Kuzey Irak’ta böyle bir işlem (ambargo) başlatırsak Irak’a, Irak’ın güneyindeki ülkelere ticaretimizi durduramayız. Alternatif koridorlar var. Gürbulak ve Esendere’den İran üzerinden Irak’a gitme şansımız var. Bununla ilgili çalışmalar yapılıyor. Mersin’den, İskenderun’dan Ürdün’e, Hayfa’ya veya Suudi arabistan Süveyş Kanalı üzerinden Ürdün’ün Akabe Limanı’na yük götürebilme ve Ürdün üzerinden Irak’a geçebilme şansımız var. Bu alternatif güzergahları kullanarak ihracat-ithalatta gerekli taşımalara devam edeceğiz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)