E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem3 bakandan ortak açıklama: Şimdi yara sarma zamanı---

3 bakandan ortak açıklama: Şimdi yara sarma zamanı

3 bakandan ortak açıklama: Şimdi yara sarma zamanı
06 Ağustos 2021 - 21:32 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AFAD Kooordinasyon toplantısı öncesinde bilgilendirmelerde bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Manavgat’ta AFAD Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi tamamen yananlara 50 bin liraya kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dünyanın birçok yerinde uzun süredir devam eden yangınlar var. Tüm ülkelere geçmiş olsun diyoruz." ifadesini kullandı.

Antalya'daki yangınların İbradı ilçesi hariç söndürüldüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "Antalya'da Toplam 5 ilçemizde 59 mahallemiz yaklaşık 10 gündür süren yangınlardan etkilendi." dedi.

"BİR YIL İÇİNDE AĞAÇLANDIRACAĞIZ"

Bakan Murat Kurum da yaptığı açıklamada, "Yangından doğrudan etkilenen 821 vatandaşımızın 808'i tedavileri yapılarak taburcu edildi." bilgisini verdi.

"Acil ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 149 konteyner kurulumu tamamlandı. 400 konteyner Antalya'ya geldi. 140 çadır kurulumu da tamamlanmış durumda." diyen Bakan Kurum, "7 ilimizde, toplamda bin kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımızı yürütüyoruz. Muğla'daki çalışmalar da 2-3 güne tamamlanacaktır." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, "Hasarlı 2 bin 164 birim tespit edildi. 62 kamu binası incelendi. Yıkılma riski olan binaların yıkım çalışmasını başlattık. 503 binanın yıkımı tamamlandı." ifadesini kullandı

Kurum, "Bir yıl içinde tüm alanımızı ağaçlandıracağız. Ormanlarımızı korumak için cansiperane çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Uçaklarımız ve helikopterlerimiz bu bölgeye yoğunlaştı. Orada da kontrol dışında bir durum yok çok şükür. Hava unsurlarımız 1600 sorti gerçekleştirdi. 5 ilçede 59 mahallemiz etkilendi.

Özellikle yangın süresince cansiperane çalışan orman teşkilatımıza, AFAD, Karayolları, Yapı İşleri, Meteoroloji, büyükşehir ve tüm belediyelerimiz, Türkiye'nin her yerinden kurumlarımız Diyanet, Kızılay, sivil toplum kuruluşlarımıza bu çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz.

"200 İLAVE PERSONEL DALAMAN'A GELECEK"

Sahada birlik ve beraberlik hakim. Bugün bize moral veren DP Genel Başkanı, Anavatan Partisi ve heyetine teşekkür ediyoruz.

Can Azerbaycan'dan daha önce ekip ve ekipmanlar gelmişti. Dün bir uçak Dalaman'a indi. Dün 30 itfaiye aracı ve personel Gürcistan'dan ülkemize giriş yaptı. 200 ilave personel Dalaman'a intikal edecek.

"PAZARTESİ ABD'DEN İKİ HELİKOPTER GELECEK"

Kazakistan'dan 2 helikopter yola çıktı. İsrail'den bir şirketimiz iki uçak kiraladı. ABD'den gelecek 2 helikopterin Pazartesi Türkiye'de olacağı bilgisini aldık. Bu yangınların söndürülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Antalya'da yangınlar söndürüldü, İbradi hariç.

Komşumuz Yunanistan'da çok kötü bir yangın devam ediyor. Bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan bilgi aldım. Dünyanın her yerinde uzun süredir devam eden yangınlar var. Tüm ülkelere geçmiş olsun diliyoruz."

"KISA SÜREDE MUĞLA'DAKİ YANGINI SÖNDÜRECEĞİZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da şu ifadeleri kullandı:

"Hamdolsun Antalya, Manavgat ve Gündoğmuş'taki orman yangınlarımızın tamamı kontrol altına alındı. İnşallah kısa süre içerisinde Muğla'daki yangını söndüreceğiz. 10 gün boyunca gecesini gündüzüne katarak insan üstü gayretle mücadele eden ormancılarımıza, AFAD, Kızılay, Jandarma, Emniyet, İtfaiye, Karayolları, Yapı İşleri'ne, TOKİ'mize sivil toplum kuruluşlarımıza, gönüllü vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

28 Temmuz'da başlayan 59 mahallemiz doğrudan etkilendi. Vatandaşlarımız güvenli bölgelere tahliye edildi. 8 bini aşkın personel ve araçla çalışmalarımız devam etmektedir.

"TARIM ARAZİLERİ İÇİN HASAR TESPİTİ YAPIYORUZ"

Yangından doğrudan etkilenen 821 vatandaşımızın 808'inin tedavisi tamamlandı. 49 vatandaşımızı yurt ve misafirhanelerimizde misafir ediyoruz. 146 adet konteynerin kurulumu tamamlandı. Amacımız 3-4 gün içinde bütün Antalya'da konteyner ihtiyacını giderecek adımları AFAD'ımız atacaktır. Bu çerçevede 140 çadır kurulumu tamamlanmış durumda. Günde ortalama 17 bin vatandaşımıza yemek dağıtımı yapılıyor. 95 bin kumanya dağıtıldı bugüne kadar.

Hayvanlarımız için 77 veteriner hekimlerimiz bilfiil yaralı hayvanlarımıza destek vermektedir. Tarım arazilerine dönük hasar tespitlerini yapıyoruz.

EVİ TAMAMEN YANANLARA 50 BİN LİRAYA KADAR YARDIM

Bu çerçevede 90 adet küçükbaş hayvan, 20 hayvan çadırı ve yem yardımı yapılmış durumda. Bölgeye 52,5 milyon lira nakdi yardım gönderildi. Vatandaşlarımızın taşınma ve kira masrafları için nakdi ödememizi yapıyoruz.

Evi tamamen yanan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya, kira yardımı hesaplarına yatırılacaktır. Artık kalıcı süreçlerimizi işletiyoruz. 7 ilimizde toplamda 1000 kişilik ekiple hasar tespit çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Muğla dışında her noktada hasar tespit çalışmaları tamamlanmıştır. Yangının söndürülmesini müteakip Muğla'da hasar tespitleri tamamlanacaktır. Antalya'da 6340 bölüm incelendi, ağır hasarlı, yıkık birimler tespit edildi. 62 kamu binası incelendi. Yeni konutların yapımı için adımları atıyoruz. 503 binanın yıkımı tamamlanmış durumda.

Şu an için su verilmeyen hiçbir mahallemiz kalmadı. Tedbir amaçlı elektrik vermediğimiz 2 mahalle dışında elektrik verilmeyen mahallemiz kalmamış durumda.

Evlerde hasarların, ahır ve tarım arazilerindeki hasarların tespitlerini yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız süreçleri yakından takip etmektedir. Çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız başımızın tacıdır. Mağduriyetleri bir an önce gidermek istiyoruz.

Önümüzdeki yaz gelmeden tüm Antalya'daki inşallah konutlarımızı bitiriyor olacağız. 3 ay içerisinde bütün ahırlarımızı tamamlayacağız. Yanan ormanlarımıza ilişkin olarak çalışmalarımızı Tarım Orman Bakanlığı ve Valilikle yürütüyoruz.

Yanan alanlarda ekim için Tarım Orman Bakanlığımız çalışmaları başlattı. Bu çalışmaların 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır."

"BU GÖRÜLMEMİŞ BİR AFETTİ"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar ise şöyle:

Yürüttüğümüz büyük mücadelenin bugün 10. günündeyiz. Bütün arkadaşlarımıza minnettarız. Onlarla gurur duyuyoruz. Antalya bölgesindeki yangınların sonuna geliyoruz. İnşallah Muğla'daki yangınları kısa sürede söndüreceğiz. Milletimizin devletine olan güveni, devletin millete sahip çıkmasıyla bu olayın üstesinden geliyoruz. Bu görülmemiş, farklı bir afetti. Bunun da üstesinden devletimizin gücüyle gelmeye başladık. Devletimiz güçlüdür, vatandaşlarımızın devlete güveni tamdır.

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangını söndürüldü

 

Yangın bölgelerine yağacak mı? Meteorolojiden 'sağanak' uyarısı

 

Karabük'te tekrar orman yangını

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www07 Ağustos 2021 15:26

    Yara sarma ile uğraşılacağına yara oluşmamasına kafa yorsak ,buna göre önlem alsak ,daha iyi olmaz mı ? Köylünün evi yanmış , kış kıyamette başını sokacak hanesi yok , nasıl saracaksınız.....

  • ..07 Ağustos 2021 12:19

    Ya bakanlar, AFAD da telsiz yok mu ? jenarator yok mu ? soğutudu tır kasaları yok mu ? orman bölge mudurluhğu hangarlarında göz damlası yok mu ? mazotlu testereler yok mu ? yangın eldiveni, yanmaz ayakkabı, yanmaz kıyafet, itfaiyesi yangına dayanıklı ürünler,  yok mu ? tırmıklar, kürekler, ipler, konserve yiyecekler, yok mu ? afad, kızılay, orman bölge müdürlüğü, peki depolar, hangarlarda neler var ? onca verilen vergiler, paralar bağışlar eft ler nereye gitti ? İstanbul depresi olsa, ulaşım nasıl olacak? ışıklandırma nasıl olacak ? konserve yemek olmacak mı ? mevsime gore sıcak yada soğuk su olmaycak mı ? jenarator olmayacak mı ? so boşaltmaya su motorları olmayacak mı ? bakanlarımızın ortaj açıklaması beni, korkuttu. aman çelişki olmasın, ortak açıklama yapalım. ortaya sorunlar dökülmesin. diye algıladım.

  • Mucise Reis ;)07 Ağustos 2021 11:43

    şimdi banka hesapları konuşma zamanı. Yaraları saracağız. popüler firmaları sahada göremedik. Haluk Levent bile Fransadan kiralık helikopter kaldırdı. hey Allahım. Ya 3 - 5 - 1 0maaş alanlar toplanıp 1 özel helikopter kaldırsaydı bari . yada özel helikopterlerini milletin emrine verip, su taşıtsaydı. nineler sırtında soğuk su taşıdı ormanda aç kalıp gunlerce yangınla uykusuzca çalışanlara. biz yazınca sonra vay efendim sen nesin... Memleketin nasıl inşa edildiğini bilen, bir Türk Genciyim.

  • :)07 Ağustos 2021 15:19

    Way be yavuz selim TC ibaresi geri gelmiş.. Ahahah akıl sır almıyor bu mantıksızlara : )) TC levhalardan, kurumlardan sökerken, bugün TC kullanıyorlar :D  Eğlence oldu bu mantıksızlar bizlere : )) yarında anıktabirde nöbet tuttum 24 saat der vunlar. 3 kuruşa ... : )) yanar döner

  • Yavuz Selim07 Ağustos 2021 13:25

    FETÖ'cü kıçını da yırtsan T.C. DEVLETİ-HÜKÜMETİ-MİLLETİ ile HAİNLERE GEÇİT VERMEYECEK GÜÇTE hamdolsun.

  • AHMET ÖZBİR07 Ağustos 2021 11:06

    RABBİM sizlerden razı olsun vatansevdalı yiğitler. Onuncu günde yangınlar kontrol altına alındı. Gelimiş ülkeler üç aydır yangınla başedemiyorlar. İŞTE TÜRK'ÜN GÜCÜ. Bu gücü hazmedemeyen ve yalan atıp havada uçak yok diyenlerin de Allah belasını versin. Amin.

  • : )07 Ağustos 2021 15:20

    Ahmet cevap verilen yorumu beğenmemiş. Yorumda teknik bilgiler yazıyor. Bakarsın radar kayıtlarına. alırsın cevabı : ) bu yorumun nesi beğenilmemiş  ? . : ) Valla alem bu kafası basmayanlar. : )) yalanları birbir çıkıyor. yiyorsa yayınlarlar hava radar kayıtlarını. dakika dakika uçaklar çıkar neredemiş. 16 mı 756 uçak mı uçmuş : )

  • Mucise Reis ;)07 Ağustos 2021 12:25

    uçakların hava kaydı vardı. anlayacağın dilde. ebabil kuşları uçuyor. uçtukları her nokta anlık gprs kaydı ile izleniyor. yani ebabil kuşu, harita üzerinde saat kaçta nerede ? bulunuyor. Helikopter/ uçak,  deniz üzerinde, hava alanında, yangın noktasında. her saniyesi, dakikası kayıt altında. bunlar radar izleri kayıt ediliyor. Bakanlarımız, gerektiğinde bahsettikleri uçakların 10 günlük radar izlerini yada pilotların cep telefonlarının hts kayıtlarını internet sitesinde paylaşırsa. uçak var mı, helikopter va rmı, yangınların her gününde nerede hava araçları ortaya çıkar. Devlet işleri ciddiyet ve resmi açıklama ile olur. Senin gibi dualarla temennilerle değil : ) Devlet hesap veren mercidir. İhmal affedilmez.

  • acacu07 Ağustos 2021 01:02

    Dünyanın her yanında oluyor tamam da, soru çok basit, onca şeye bol keseden para harcarken neden filomuza uçak almadınız, ya da mevcut uçakları kullanılabilir hale getirmediniz, ya da eski askeri uçaklardan bazılarını yangın uçağına dönüştüremediniz? Kısaca neden zamanında önlem almadınız???