E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem28 Şubat davasında karar çıktı---

28 Şubat davasında karar çıktı

28 Şubat davasında karar çıktı
13 Nisan 2018 - 16:05 borsagundem.com

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada hüküm açıklandı

103 sanık hakkında açılan 28 Şubat davasında mahkeme heyeti, yaklaşık 5 yıl süren davanın sonunda kararını açıkladı. 

İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da arasında bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Davada müebbet hapis alanlar arasında dönemin YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç da bulunuyor.

Davada Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Dizdar, Çetin Saner, Erdoğan Öznal, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılıç, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, İdris Koralp, Kenan Deniz, Muhittin Erdal Şenel, Vural Avar ve Yıldırım Türkeri de müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

28 Şubat Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan 21 sanığa, adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışı çıkış yasağı ve karakola imza verme şartı getirildi.

28 Şubat Davası'nda sanıklardan Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Metin Yaşar Yükselen, Orhan Yöney, Refik Zeytinci, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık ve Yücel Özsır'ın eyleminin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak"a ilişkin "gizli ittifak" suçu kapsamında kaldığına hükmedilerek, zaman aşımından düşürüldü.

Mahkeme, 68 sanık hakkında beraat kararı verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir14 Nisan 2018 12:21

    MEDYA ayağına sıra geldi! 28 ŞUBAT'ın yalama takımı mutlaka YARGILANMALIDIR!.. Haydi yiğit yargı menspları görev başına, gözyaşı dökenleri karanlığa gömmeye!..

  • Selahattin abi13 Nisan 2018 23:19

    Ülke'nin tek sahipleri gibi hareket eden gücünü silahından ve ABD den alan tüm darbeciler, hakettikleri cezayı alsınlar...Ama gerçek cezaları sembolik olmasın

  • lala13 Nisan 2018 22:11

    darbe yaptı diye binlerce öğretmen içerde. 28 şubatın muktedir paşaları müebbet alıyor ama yine hapse girmiyor. hayret

  • Sedat 13 Nisan 2018 22:10

    Yabancı güçlerim uşsğı olduklarını da ifşa etmeli özellikle ABD İsrail

  • Ma13 Nisan 2018 20:29

    O dönemin en büyük destekçilerinden, bu sayede canlı yayında Bşb. Tansu Çillere hakaret etme cüretini bulabilen Aydın Doğan herşeyini devrederek yargılanmaktan kurtuldu.

  • PAZARCI13 Nisan 2018 18:44

    CEZAEVLERİNDEKİ BÜTÜN YAŞLILARI BIRAKIRSA ADALET OLUR YATAN YAŞLILARIN GÜNAHI NE CEZA ALDIYSA ATACAN YATACAK SUÇU İŞLERKEN DÜŞÜNSELERMİŞ BALANS AYARI YAPTIM DEMEYİ BİLİYORDU DİNSİZLER

  • emekci13 Nisan 2018 18:24

    bu darbecilere çok şefkatli davranmışlar. elinde bebekli kadınları zindanlarda çürütenler, 28 şubatın mukdedirlerine çok şefkatli davranıyor

  • ITRİ13 Nisan 2018 22:10

    Zengin-güçlü isen hapis yatmazsın, kimin kimsen yoksa hapse girersin. Türkiye'de adalet hiç olmadı