E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2.8 milyar dolarlık halka arz---

2.8 milyar dolarlık halka arz

2.8 milyar dolarlık halka arz
03 Haziran 2020 - 15:56 borsagundem.com

Çin’in en büyük yarı iletken üreticisi Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) Şanghay borsasına kote oluyor; şirket buradaki halka arzdan 2,8 milyar dolar elde edecek.

SMIC’in bu girişimi ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının hız kazandığı bir dönemde yatırımlarını daha da artırma stratejisinin bir parçası. Daha önce Hong Kong borsasına kote olan SMIC, geçen ay bu platformda yatırımcılardan 2,2 milyar dolar gelir elde etti.

Şirket Çin’in yarı iletken alanında kendi kendine yetmek için hayata geçirdiği geniş çaplı planı dahilinde hareket ediyor. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin bu alanda henüz ABD’nin gerisinde. Ancak Washington Pekin’le teknoloji savaşını sürdürdüğünden Çin bu alandaki açığını kapatmak için büyük çaba harcıyor.

Huawei ABD yaptırımlarının hedefinde olan Çinli şirketlerden biri. Trump yönetimi mayıs ayında yürürlüğe soktuğu bir yasayla, ABD menşeli çip üretim ekipmanı kullanan yabancı üreticilerin Huawei’ye yarı iletken satmadan önce izin almalarını şart koştu.

Bu düzenleme, Huawei’nin akıllı telefonlarda kullandığı yarı iletkenlerin çoğunu üreten Tayvanlı TSMC’yi de olumsuz etkileyecek. Huawei TSMC’den yarı iletken alamazsa SMIC gibi alternatiflere yönelebilir. Ancak uzmanlara göre SMIC’nin teknolojisi TSMC’nin oldukça gerisinde.

Ancak SMIC’nin Şanghay borsasından nakit enjeksiyonu şirketin bu alandaki açığını hızla kapatmasını sağlayabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)