E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem28 AB ülkesinden ortak açıklama: Harekata son verin---

28 AB ülkesinden ortak açıklama: Harekata son verin

28 AB ülkesinden ortak açıklama: Harekata son verin
09 Ekim 2019 - 23:07 borsagundem.com

AB'den yapılan ortak açıklamada Türkiye’den Suriye’nin kuzeydoğusunda başlattığı harekata son vermesi istendi. AB Türkiye'nin güvenli bölge planlarını da reddederek mali yardımın söz konusu olmayacağını vurguladı

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda başlattığı askeri harekata AB ülkeleri ortak açıklamayla tepki gösterdi. Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülkeden yapılan ortak açıklamada Türkiye'den harekata son vermesi talep edildi ve Suriye sorununa askeri yöntemlerle çözüm bulunamayacağı vurgulandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliğinden yapılan açıklamada "AB Türkiye'yi tek taraflı askeri eylemine son vermeye çağırmaktadır. Kuzeydoğudaki yeni çatışmalar tüm bölgenin istikrarını baltalar, insanların daha fazla acı çekmesine ve yerinden olmasına neden olur" denildi.

Güvenli bölge

Açıklamada "Kuzeydoğu Suriye'de Türkiye'nin tasarladığı 'güvenli bölge' denilen alanın, mültecilerin dönmesi için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından belirlenen uluslararası standartları karşılaması olası değildir" denilerek mültecilerin geri dönüşlerinin "güvenli, gönüllü ve onurlu" bir şekilde olması gerektiği vurgulandı.

"Demografiyi değiştirme girişimlerinin kabul edilemeyeceği" vurgulanan açıklamada, "AB yerel nüfusun haklarının göz ardı edildiği bölgelerde istikrar ya da kalkınma desteği vermeyecektir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada Türkiye'nin güvenlik endişelerine askeri değil, siyasi ve diplomatik yollardan çözüm bulması gerektiği vurgulandı.

IŞİD uyarısı

Türkiye tarafından yapılan tek taraflı eylemin küresel koalisyon tarafından IŞİD ile mücadelede kazanılan ilerlemeyi tehdit edeceği ve IŞİD'in yeniden güçlenmesi için "verimli bir zemin" yaratacağı belirtildi. Birlik tutuklu bulunan IŞİD'lilerin tutukluluk hallerinin devamının tekrar IŞİD saflarına katılmamaları için zorunlu olduğunun altını çizdi.

Harekatın ardından bir açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Türkiye'den harekata son vermesini talep etmiş, Türkiye'nin planlarının bir "güvenli bölge” oluşturulmasını kapsaması durumunda Avrupa Birliği'nin buna mali katkıda bulunmayacağının altını çizmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bay kus10 Ekim 2019 02:48

    İt ürür kervan yürür nokta.

  • ATA10 Ekim 2019 00:58

    Bugüne kadar çok yardımcı oldunuzda bundan sonra olmayıverin.Bu durumun yaşanmasında en çok ab 'nin payı var.

  • Kerim10 Ekim 2019 00:52

    Ey avrupa korkmayin sizin adamlari size gonderecez.alir hayrini gorurusunuz

  • Nesihat10 Ekim 2019 00:23

    Allah turk ordusun yardımsı olsun.ey avrupa sizi 1914 ten beri tanıyoruz ne olduğunuzu da biliyoruz .zoraki suriyelerin topraklarından goc ettirdiker ee ne olacak 9milyonsuriyeli yardımcı olacağınza utanmadan bir de ehkam kesiyorsunuz

  • Efe09 Ekim 2019 23:52

    Ret verenlere gonderın surıye lı kardeslerımızı

  • hakan09 Ekim 2019 23:47

    bizim mali yardıma ihtiyacımız yok.bizim  muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda ki asil kanda mevcuttur....nokta

  • Tekbir09 Ekim 2019 23:44

    Çakallar hepinize son verecez

  • Dr09 Ekim 2019 23:31

    Khpelik böyle birşey

  • Yusuf09 Ekim 2019 23:24

    Şerefsizler, sen suriyeli mültecilerden almamak için her türlü pisliği yap sonrada yüce Türk milletine insanlık dersi vermeye kalk.Avrupa Amarika siz kimsiniz ki insan hakları ve demokrasiden bahsediyorsunuz.Sizin vereceğiniz mali yardımında. daha öncede mülteciler için yardım yapacaktınız hani nerde.işiniz gücünüz yalan.Büyük Türk Milleti kimseye muhtaç değildir.Rabbim tüm Mehmetciklerimizi korusun.

  • seçmen09 Ekim 2019 23:21

    siz de ikiyüzlülüğünüze son verin, bir kaç bin mülteci gelince etekleriniz tutuştu.. ne istiyorsunuz?  madem güvenli bölge istemiyorsunuz orayı güvenli bulmuyorsunuz alın 3-4 milyon suriyeli yi size verelim...

  • abdullah09 Ekim 2019 23:16

    parayı verirlerse teröristlerini tutuklu alırlar vermezlerse teröristleri kendileri gelir.

  • döşemeci09 Ekim 2019 23:32

    valla çok iyi yorum  :)) bravo