E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem27 Rus gemisi bağlandı---

27 Rus gemisi bağlandı

27 Rus gemisi bağlandı
16 Aralık 2015 - 07:55 borsagundem.com

Rusya, Türk bayraklı 8 gemiyi, Karadeniz’deki limanlarında alıkoyunca Türkiye de karşı atağa geçti. 27 Rus gemisi alıkonuldu

Türkiye ile Rusya arasındaki kriz, Akdeniz'in yanı sıra Marmara, Ege ve Karadeniz'in de ısınmasına yol açtı.

Ankara'da denizcilik sektörüne yön veren karar mercilerinde görev yapan güvenilir kaynaklar, 24 Kasım'ı izleyen haftada, Rusya Federasyonu'nun 5 Türk bayraklı gemiyi, Karadeniz Memorandumu kapsamında yapılan denetimler sonucu limanlarında alıkoyduğunu (tutukladığını) söyledi. Kaynaklar, Rusya Federasyonu'nun daha sonra da Türk bayraklı gemileri alıkoymaya devam ettiğini belirterek "Bu rakam, dün itibarıyla 8'e ulaştı" dedi.

27'YE ÇIKTI

Türkiye, önce Rusya'nın bu tutumundan vazgeçmesini bekledi. Gemilerin tutulmaya devam etmesi üzerine Türkiye, "karşılıklılık" ilkesi çerçevesinde Akdeniz ve Karadeniz Memorandumları uyarınca yaptığı denetimlerde, eksikleri tespit edilen Rus gemilerini Türk limanlarında tutmaya başladı. Kaynaklar, 8 Aralık'ta, Türk limanlarında alıkonulan Rusya Federasyonu bayraklı gemi sayısının 6 olduğunu belirterek "Bu rakam, dün itibarıyla 27'ye çıktı" dedi.

RUSYA SORUNUN AŞILMASI İÇİN YEŞİL IŞIK YAKTI

Gemi trafiğini ve ticareti vuran "tutuklamalar" sonrasında Türk ve Rus denizcilik otoriteleri, e-mail üzerinden yazıştı. Rusya, bu sorunun aşılması için "görüşme" konusunda yeşil ışık yaktı. Türk yetkililer, "Görüşmenin şekli ya da zamanı belli değil. Görüşme ve sorunu aşma konusunda bir niyet ortaya çıktı" dedi. Rusya Federasyonu bayraklı gemilerin genelde 'yaşlı' olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pascal H. Acun16 Aralık 2015 21:30

    Rusyanin En Büyük Geliri Petrol, Petrol Ucuzladigi Müddetcede Rus Bütcesi Çok Açik Vercek. Tabii Çinlilerde Bir Sürü Para Var Rusyaya Verilecek Tabi Faizle. Ayrica Putin Açikca Söylemesede Ben Biliyorum Erdogana Saygi Duydugunu, çnk Erdoganda Kendisi Gibi Kolay Lokma Degil, Umarim Anlasirlar Her Ülkenin Menfaati Için. . Saygilar

  • nihat16 Aralık 2015 14:17

    put-in kendini çar zannediyor.hızla put-out olduğunu da görerek gerilime oynuyor.

  • ibrahim ozel16 Aralık 2015 10:06

    türkiyenin gücünü hafife alan rusya dersini almaya başladı moskof gücüne güvenme çok azları rabbım dilerse muzaffer eder haklılık güçte değil adalettedir

  • ALİ16 Aralık 2015 08:39

    Bravo Türkiye. Nihayet doğru iş yapılmaya başlandı. Uçak düşürmemiz yanlıştı ama bu kadarı da fazla oldu artık. Karşılık verilmeli. ancak ne yazık ki ABD ile görüşen Rusya AKP li hükümeti devre dışı bıraktı. Dış politika maalesef çok yanlış yerde. Bari Ali Babacan'ı getirin Dışişleri Bakanlığına. Belki düzeltir biraz.