E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı---

26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

26 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı
10 Temmuz 2020 - 14:34 borsagundem.com

HSK 2. Dairesi, FETÖ ile iltisak ve irtibatları nedeniyle 26 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı nedeniyle 26 hakim ve savcıyı meslekten uzaklaştırdı.

HSK Genel Kurulunca yapılan değerlendirimeler sonucunda, çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, mahrem imamlara ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları dikkate alınarak 26 hakim ve savcının FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti bulunduğu kanısına varıldı.

HSK 2. Dairesinde, FETÖ ile irtibatı, iltisakı ve münasebeti belirlenen hakim ve savcıların durumu görüşüldü.

İncelemenin ardından 26 hakim ve savcının, FETÖ ile irtibat, iltisak ve münasebet nedeniyle Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmalarına karar verildi.

Kanunun 77. maddesi, "Hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, soruşturmanın selametine yahut yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebilir" hükmünü içeriyor.

Hakim ve savcıların, haklarındaki müfettiş raporu tamamlandıktan sonra meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte HSK tarafından haklarında örgüt üyeliğinden işlem yapılan yaklaşık 4 bin hakim ve savcı meslekten ihraç edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tabi ya10 Temmuz 2020 19:37

    Ayasofya kakarundan hemen once manidar olmus

  • bozkurt10 Temmuz 2020 16:37

    feto piçi dışında da bir sürü tarikat heryeri kaplamış, menzil, iskenderpaşa. cübbeli  vs. bunlarda feto gibi büyürse ne olur T.C.nin hali.. tüm tarikatları ve tarikatçı hakimleride araştırın.

  • İkbal11 Temmuz 2020 00:27

    Lan andavallar tarijatler olmasaydı Türkler Anadolu'yu fethedemezdi. Tarikat ne önce onu öğrenin. Hoca Ahmet Yesevi, Yunus Emre, Akşemsettin, Mevlânâ (Hz.) ve daha niceleri tarikat önderleridir

  • muck10 Temmuz 2020 18:12

    Herjalde Atatürk ve Atatürkçülerle mücadele için geçmişte olduğu gibi feto ile birlik olanlar, diğer tarikatlarla birlik oluyor. Kendileride itiraf etti. TVde genç akpli görevden alındı sonrada. 

  • Metin10 Temmuz 2020 17:08

    Atatürk , Türkiye Cumhuriyetinde Şıhların,Tekkelerin,Cemaatlerin vb yeri olamaz. İstikbal göklerde ve Medeni Ülke ilkelerinde derken , ileri gitmemiz gerektiğini vurguluyordu. Bunca hakim ,savcının geri fikirlere sahip insanların peşinden gitmeleri ne acı 

  • Mucise Reis ;)10 Temmuz 2020 16:13

    ya bunlar görevli ve görevden alındı tamam... ee bunları kim atadı ? sınavlarda imzalar, kol kanat gerenler? bu adamlara kolluk güçleri itiraf hakkı veridğinde nasıl görev ve sınavları kazandılar ? sorun bu. temele gidilmiyor... görevden alındı tamam oldu bitti.. eee ? kım atadı sorun adamlara, itiraf hakkı verin ve yarımedenler kımler? sınavlarda nasıl dumenle roldu, mulakatlarda neler  oldu vb. vb.? 2023 seçim gelmedne, akepe gitmeden bu soruların cevabını soramayacaklar bellı oldu

  • mantıksız mantık11 Temmuz 2020 08:24

    Denyonun prisin. kimse ellerine su dökemez. chp yaptı akp yağtı denmemiş. Orada sorun denmil. ve yapaını bulun denmiş. soramıyorsun, yapanı bulamıyorsun. akpli mhpli chp li ne fark eden =? itiraf gelsin gerçek suçlu aynı uzaklaştırmayı vekilliğinden yapsın. emekli vekil maaşı kesilsin. yapan yapmış benim çocumun hakkına girmiş. hangi partili olduğundan banane ? soruamıyorsan, demekki suçlu sensin. atıyorum cinayet var vahai fişik fabrikası patladı ölen işçiler var. suçlunun hangi parli olduğu önemlimi? denyo başımısın nesin, kafanı az çalıştır. mal mal yazmışsın.

  • mantık10 Temmuz 2020 16:54

    Dhkpc li örgüt üyesi kaç avukat ve hukuk öğrencisi el çektirildi! Haberin  var mı?  Denyo denyo  yorum yapma!  Alnında kahpe yazmıyor!  Ama kahpeliğini açıkça da ilan edenleri de işbirliği yapan chp dir !  Mal mısın anlamamakta mı ısrar ediyorsun?

  • kara murat10 Temmuz 2020 16:08

    ATATÜRK E küfreden hakim ve savcıları da  alın incelemeye .