E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak250 TL taksitle eve hücum---

250 TL taksitle eve hücum

250 TL taksitle eve hücum
23 Aralık 2015 - 23:22 borsagundem.com

TOKİ'nin emeklilere yönelik 'İkinci Bahar' projesi hayata geçmek için gün sayıyor. 250 lira taksitle konut almak isteyen emekliler, SGK'ya koşuyor.

TOKİ'NİN 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK'da uzun kuyruklar oluşturdu. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için umutlanan emekliler artık gün sayıyor. 

500 LİRA YATIRMAK YETER
Emekliler Derneği Bursa Nilüfer Şube Başkanı Kenan Pars, ev için yaklaşık 3 bin 700 kişinin müracaat ettiğini ifade ederek, "Daha önce sadece bizim girişimlerimizle ev sahibi olacak olan emekliler için derneğimize kayıt alıyorduk. Artık bize kayıt olmadan da ev sahibi olabilirler. Emeklilik belgesiyle Halk Bankası'na 500 lira yatırıp, katılabilirler" değerlendirmesinde bulundu. 

Kuyruğu bırak 'e-devlet'e bak
SGK'DAN emekli olduklarına dair belge alarak Halk Bankası'na başvuran emeklilerin kurayla ev sahibi olma imkanı bulunduğunu ifade eden Pars, şunları söyledi: "Emeklilerimiz SGK'ya giderek kuyruğa giriyor. Ama bunun yerine e-devlet üzerinden de bu belgelerini alabilirler. Tabii ev sahibi olmak isteyen emeklilerimizin şu an bulunduğu ilde 1 yıldır oturması gerekiyor. Bunun haricinde de üzerine kayıtlı ev olmaması lazım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ24 Aralık 2015 00:46

    ulenn emekliye ev veriyonuzda neden düşük gelir sahibi yeni evlenmiş kişilerede ev vermiyonuz...