E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem250 TL ceza ödeyebilirsiniz!---

250 TL ceza ödeyebilirsiniz!

250 TL ceza ödeyebilirsiniz!
01 Kasım 2015 - 16:12 borsagundem.com

Kullandığı oyun fotoğrafını çekip paylaşana 250 lira para cezası kesilecek

Türkiye bugün bir kez daha sandık başında. Bazı seçmenlerin, oyu pusulasına mührü vurduktan sonra fotoğrafını çektikleri, çekilen bu fotoğrafların da internet üzerinden paylaşıldığı görüldü. “Oy kullanma kabinine cep telefonu ile girmek yasak” diyen İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, söz konusu kişilere 250 TL idari para cezası verildiğini vurguladı.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarında, kullanılan oyların çekilen fotoğraflarının paylaşıldığı görülüyor.

Özellikle, organize suç örgütü kurmaktan hüküm giyen Sedat Peker’e yakın bir dizi hesaptan bu paylaşımlarının sıklıkla yapıldığı görüldü. Oyun verildiği partiye ilişkin çekilen fotoğraflar, Sedat Peker etiketlenerek Twitter’de paylaşılıyor. Yüzlerce kişinin yaptığı paylaşımların, Peker’in kullandığı hesap üzerinden de Retweet edildiği görüldü.

250 TL İDARİ PARA CEZASI VAR

Konunun, hukuku ve cezai boyutunu uzmanlara sorduk.İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, Bu konuya ilişkin düzenlemenin Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanununda düzenlediğine işaret ederek “Bu kanunun 92. Maddesinde, oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla girmek yasak” dedi. Av. Kılıç, kullandığı oyun fotoğrafını paylaşan kişiye 250 TL idari para cezasının verileceği yönünde bir düzenlemenin olduğunu söyledi. 

Av. Ersoy Akdemir de, söz konusu kişilere 250 TL idari para cezası verilebileceğini, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması gerektiğini kaydetti. Av. Fırat Epözdemir ise “Kullandığı oyun fotoğrafını çekip internette paylaşmanın bir cezası yok. Ancak kesinlikle o oy geçersiz sayılır” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kayyumcu01 Kasım 2015 16:52

    55 milyon seçmenin hangisi yaptı acaba bence parelel yapmıştır oda değilse dolar lobisi faiz lobisi Taner bey kedisi veya fuat avninin serosu olabilir veya feto da yapmış olabilir ininize inecegiz ininize sizi gidi meridyenler

  • YEYE01 Kasım 2015 16:33

    Daha önce uygulanmadı. Korkmayın.