E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem234 yıl önceki mektup: Rusya'dan şaşırtan aşı hamlesi!---

234 yıl önceki mektup: Rusya'dan şaşırtan aşı hamlesi!

234 yıl önceki mektup: Rusya'dan şaşırtan aşı hamlesi!
20 Kasım 2021 - 12:44 borsagundem.com

Artan vaka sayıları sonrası düşük aşılama oranı için harekete geçen Rusya yönetiminden çarpıcı bir hamle geldi. Rus İmparatoriçesi Büyük Katerina'nın bundan 234 yıl önce yazdığı ve aşı çağrısı yaptığı mektubu Moskova'da sergilenecek.

Kışın gelmesi ile artan korona virüs vakaları ile başa çıkmaya çalışan Rusya'da tüm çabalara rağmen aşılama oranları hala düşük. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, pandemiyi kontrol altına almak için yaptığı tüm konuşmalarda halkı aşı olmaya çağırıyor.

HALKI AŞIYA İKNA İÇİN 234 YILLIK MEKTUBU ORTAYA ÇIKARDILAR

Hürriyet'teki habere göre; Moskova yönetimi insanları aşı olmaya ikna etmek için çarpıcı bir hamle yaptı ve Büyük Katerina'nın 234 yıl önce çiçek hastalığıyla mücadele için 'aşının ana silah' olduğunu belirttiği mektubunu ortaya çıkardı.

20 Nisan 1787 tarihli mektupta Büyük Katerina, Küçük Rusya'nın baş valisi Kont Pyotr Rumyantsev'e etkili bir aşı kampanyasının nasıl organize edileceğine dair talimatlar veriyor.

İmparatoriçenin mektubunda, 'En önemli görevlerimizden biri özellikle sıradan insanlar arasında büyük zarara neden olan çiçek hastalığına karşı aşılamanın başlatılması olmalıdır' ifadeleri dikkat çekiyor.

DÖNEMİ İÇİN GERÇEK DIŞI BİR AŞI KAMPANYASI DÜZENLEMİŞTİ

Müzayede evinin eş direktörü Yekaterina MacDougall'a göre imparatoriçe o dönemde insanların aşı yaptırmaları için 'gerçek dışı' bir propaganda kampanyası düzenlemişti, ancak 'Rus halkının buna isyan edeceğini bildiği için' aşıları zorunlu kılmamıştı.

DEĞERİ 1.2 MİLYON STERLİN

Özel bir koleksiyonda tutulan Mektup, 30 Kasım'a kadar Moskova'da sergilenecek ve ardından 1 Aralık'ta Londra'da satışa sunulacak. Mektup ve portrenin toplam değerinin 1,2 milyon sterlin olduğu tahmin ediliyor.

PEŞ PEŞE ÖLÜM REKORLARI

Rusya’da son 3 günde peş peşe günlük ölüm rekorları kırıldı. Rusya hükümeti salgınla mücadele merkezi resmi açıklamasına göre dün ülkede 1254 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Bu sayı tüm gözlem süresinin yeni rekoru oldu.

ABD'de 3. doz Moderna ve Pfizer aşısının yetişkinlere uygulanması için onay

 

Rusya salgında can kaybıyla rekor tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu20 Kasım 2021 23:34

    korona ve pandemi konularında dost ülke rusyayı örnek almalıyız.zira ruslar devrimci ve çağdaş bir ülkedir.tekke ve zaviyelerle yönetilmez,asla hurafelere inanmazlar,çağdaş lenin ve yiğit komtan stalinin öğretilerini esas alırlar.bizde sayın putinin yolundan gitmeliyiz.tek yol devrim.

  • Erol g.20 Kasım 2021 18:54

    BLOOMBERG TV DE YAYINLANAN YOLLARLA İLGİLİ BELGESELDE 3 KAMYOMCU/TELEVİZYONCU RUSYA/MOSKOVA MEYDANINDAKİ OTELE DE GİTTİLER SAUNADA TER ATTIKTAN SONRA YIKANMA FASLI BAŞLAMADAN ÖNCE BIRKAÇ GÖREVLİ HUŞ AĞACI SAPLARIYLA BİR GÜZEL SIRT/BEL/AYAKLARINA DÖVERCESİNE VURDULAR SONRA TELLAK BIR GÜZEL YIKADI SON SÜRPRİZDE İSARETLİ BIR YERDE DURMALARI İSTENDİ GÜLÜŞÜRLERKEN YUKARIDAN BIRER FIÇI BUZ GİBİ SU DÖKÜLÜNCE GÜLÜŞMELERE ÜRPERTİ HAYKIRIŞLARI KARIŞTI BU BELGESEL BANA KURAN'DA HASTALIĞINA ÇARE ARAYAN EYYÜP VE AİLESİNİN VE BÜTÜN İNSANLARA ÖĞÜT OLAN TEDAVİ ŞEKLİNİ HATIRLATMIŞTI

  • Erol g. 20 Kasım 2021 17:44

    SAYIN PUTİN HER YIL BUZLU SULARA 3 DEFA GİRİP ÇIKARAK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRDİĞİNDEN ONA KORANA VİRÜSÜNÜN BULAŞACAĞINI SANMIYORUM

  • Erol g.20 Kasım 2021 15:56

    KURAN AYETLERİ 1400 KÜSUR YIL ÖNCE VİRÜS HASTALIKLARININ AŞI/AKUPUNKTUR BENZEŔİ UYGULAMA İLE NASIL TEDAVİ EDİLECEĞİNİ İNSANLARA ÖĞÜT OLARAK BİLDİRMİŞTİR SAYIN PUTİN KURAN'DA BİLDİRİLEN BU İŞLEMİN BIR KISMINI HER YIL UYGULAYARAK BAĞIŞIKLINI GÜÇLENDİRİP HASTALANMASINI ÖNLÜYOR