E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem22 milyar TL ekstradan kazanılabilir---

22 milyar TL ekstradan kazanılabilir

22 milyar TL ekstradan kazanılabilir
21 Aralık 2016 - 07:40 borsagundem.com

Kuru tarım yapılan 2.27 milyon hektar alanın sulamaya açılmasıyla ekilecek ürüne göre; 22 milyar lira ek gelir elde edilebilecek

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, altyapıları tamamlanamadığı için sulanamayan alanların 2,27 milyon hektarı bulduğunu, bunun yaklaşık 600 bin hektarının nadasa bırakıldığını ifade etti.

Yeni Şafak'ın haberine göre tarımsal ürünler içinde ekmeklik ve durum buğdayı, arpa, dane Mısır, kütlü pamuk, yağlık ayçiçeği, baklagillerden kuru fasulye, nohut, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, soya fasulyesi gibi 11 önemli üründe üretim açığı bulunduğuna dikkati çeken Bayraktar, “Bu alanlar sulamaya açıldığında, üretim açığı verilen 11 üründe açık kapatabilecek şekilde alan ayrıldığında 13,5 milyar liralık tarımsal ürün yetiştirmek mümkün görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, teknik ve ekonomik olarak sulanabilecek alanların acilen sulamaya açılması, ortalama yıllık 9,5-10 milyar lira tarımsal değerin ülkeye kazandırılması gerektiğini vurguladı.

'TÜRKİYE BU GELİRDEN MAHRUM KALMASIN'

Bayraktar, şunları kaydetti: “Kuru tarım yapılan 2,27 milyon hektar alanın sulamaya açılmasıyla tarımsal gelirde, ekilecek ürüne göre 21-22 milyar liraya kadar ek gelir elde etmek mümkün. Ülkemiz böyle bir gelirden mahrum kalmamalıdır. Suya yapılacak yatırımlarda 2 yılda bile kendini amorti eden projeler var. 10 yılda amorti etse bile yapılmalıdır. Yıllık 9,5 milyar liradan hesap etsek bile 10 yılda elde edilecek gelirin 95 milyar lirayı bulacağını düşünürsek, yapılacak yatırımın bu gelirin yanında önemi kalmayacaktır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sevilay Güçlü21 Aralık 2016 22:18

    neden bahsediyorsunuz yah siz bugün pazara ugradım 14 tl nohut 12 Tl k.fasulye 10 tl taze daha kasaba gitmeden 100 tl bitti.Kaspata 40 tl kıyma yarım kilo kuşbaşı 22,5 Tl gelde bu ülkede yaşa ve sizin gibilerin yazılarını oku bir de üstelik.