E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2.2 milyar dolarlık 'halka arz flörtü'---

2.2 milyar dolarlık 'halka arz flörtü'

2.2 milyar dolarlık 'halka arz flörtü'
12 Şubat 2021 - 11:13 borsagundem.com

Online çöpçatanlık uygulaması Bumble 43 dolarlık fiyatıyla borsaya adım atarken 2,2 milyar dolarlık kaynak elde etti. Yatırımcıların flört uygulaması operatörü Bumble Inc'e büyük ilgisi halka açıldığı gün hisselerini yüzde 70 yükseltti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Online çöpçatanlık uygulaması Bumble 43 dolarlık fiyatıyla borsaya adım atarken 2,2 milyar dolarlık kaynak elde etti. Yatırımcıların flört uygulaması operatörü Bumble Inc'e büyük ilgisi halka açıldığı gün hisselerini yüzde 70 yükseltti.

Bumble hissesi, Perşembe günü öğlen 76 dolardan açıldı. Şirketin halka arzı, 43 dolarlık hisse fiyatı ile gerçekleşirken, 2,2 milyar dolarlık halka arz geliri elde etmesini sağladı.

Bumble arkadaşlık uygulamasını ve platonik arkadaşlar ve eski tanıdıkları bulmak için farklı uygulama bölümlerini de geliştiren şirket, kullanıcıların potansiyel eşleşmelerin profillerinde gezinmesine izin veriyor ve kullanıcılar, zaten kimlerin kendi profiliyle ilgilendiği gibi premium özellikler için ödeme yaptığında para kazanıyor. Bumble ayrıca Avrupa'da popüler olan bir flört uygulaması olan Badoo'yu da işletiyor.

Bumble, kadınların yeni bağlantılara mesaj atarken ilk adımı atmasını gerektiren ticari marka özelliği de dahil olmak üzere, kadınların güçlendirilmesine odaklanıyor. Şirketin sanal yatırımcı tanıtım gezisinde İcra Kurulu Başkanı Whitney Wolfe Herd, "Seçkin bir küresel kadın markası olma potansiyeline sahip olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Halka arzdan sonra Bumble için öncelikler arasında, sürekli uluslararası genişlemenin yanı sıra, sırasıyla arkadaşlıklar ve profesyonel ağlar için şirketin daha da büyümesi yer alıyor.

Şirketin, kadınların ilişkilerinde ilk adımı atmasına izin verme fikri etrafındaki mesajlar "farklı ülkelerde ve kültürlerde yankılanırken" Bumble, uygulamanın "yerel" olması için girdiği her bir pazarın kültürel dinamiklerini anlamaya da odaklandı. 

Şirket, 2020'nin ilk dokuz ayında, geçen yılki karşılaştırmalı dönemde 362,6 milyon dolardan 416,6 milyon dolara yükselen gelir elde etti. Bumble ayrıca, 2020'nin ilk dokuz ayında 118,5 milyon dolar net zarar kaydetti. Bir önceki yıl aynı dönemde ise 540 milyon dolar net gelir elde etmişti.

Bumble'ın kullanıcı başına ortalama geliri 2020'nin ilk üç çeyreğinde düşmüş olsa da Bumble'ın Hindistan gibi pazarlardaki premium özellikleri için ABD'deki kadar ücret talep edemeyeceği için bu eğilimin şirketin uluslararası genişlemesini yansıttığı belirtiliyor.

Şirketin başkanı Shaukat Marketwatch’a yaptığı açıklamada, şirketin Hindistan'da aylık yarım milyon aktif kullanıcısı olduğunu ve ileride daha fazla büyüme gördüğünü söyledi.

Genel olarak, Bumble'ın 30 Eylül itibariyle ortalama 2,4 milyon ödeme yapan kullanıcısı vardı, bu sayı geçen yılın aynı döneminde 2,1 milyondu.

Halka arzlar Avrupa’da yıla rekor başlangıç yaptı

 

Boğa piyasasının en büyük riski

 

Borsa İstanbul'da düşüş hızlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)