E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem215 bin kişi FETÖ'den gözaltına alınabilir---

215 bin kişi FETÖ'den gözaltına alınabilir

215 bin kişi FETÖ'den gözaltına alınabilir
04 Mayıs 2017 - 12:04 borsagundem.com

FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’u kullanan 215 bin kişinin mesajlarının deşifre edildiği iddia edildi

FETÖ'cü teröristlerin kullandığı mesajlaşma programına dahil olanların hepsi için adli işlemin başlaması bekleniyor. Habertürk Gazetesi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), telefonunda FETÖ’nün kullandığı kriptolu mesajlaşma ağı ByLock bulunan 215 bin kişilik listeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) uzman ekipleri ByLock mesajlarını ve kullanıcılarını belirlemek için çalışma yaptı. Ekiplerin çalışması sonunda, FETÖ üyelerinin 18 milyon Bylock mesajının deşifre edildiği öne sürüldü.

81 İLE GÖNDERİLDİ

Deşifre edilen mesajların, sızma olmaması için özellikle sisteme girilmediği belirtildi. Deşifre edilen 18 milyon Bylock mesajı, özel kuryelere zimmetlenerek 81 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Böylece Bylock kullanıcısı olduğu için adli işlem gören şüphelilerin soruşturma dosyalarına, konusu suç teşkil eden Bylock yazışmaları da eklenecek.

MAHREM İMAMLARA SORULACAK

Bylock yazışmalarının ilk etapta, geçen haftaki operasyonda gözaltına alınan FETÖ’nün “mahrem imamları”nın dosyalarına konulacağı, bin 200 FETÖ şüphelisine bu yazışmaların sorulacağı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Anal mağduru04 Mayıs 2017 18:25

    hesapçı "ne istedilerse veren" kim? 2010 referandumunu kim miting miting savundu? senin kafan yerinde mi? abdulkadir selviye ne bakıyorsun sen, o öbürgün yanlış anlaşılmışım der geçer

  • hesapcı04 Mayıs 2017 16:19

    ne istedilerse vereni de yakalayın. dediklerine göre 2010 referandumunu FETÖnün talimatı ile hazırlamış akpciler. Selci bugün öyle yazdı

  • Özel şirketler...04 Mayıs 2017 15:26

    otomotiv sektörü imamlarını, otomotiv sanayi ve yan sanayi firmalarını ele geçiren FETÖ örgütçü kadroları deşifre edip hapise tıklamlarını istiyoruz. Seul istanbul merkezi isimli FETÖ örgüt derneği halen aktif..

  • utku04 Mayıs 2017 14:24

    sen fetö örgütünden hala talimat bekle. bu millet o kahpe yapıyı yok edecek. din adına yaptığınız her türlü sahteciliğin hesabını VERECEKSİNİZ.

  • utku04 Mayıs 2017 12:55

    DogrI degil. Itirafci olsunlar diye algi yapiyorla

  • ahmet engin04 Mayıs 2017 12:40

    gec bile kalindi ama gercekten bu bilgilerin sihhatini test etmek gerekli ve cok zor oldugu icin yoneticilerimize de Allah kolaylik ve basiret versin diyorum. Gec olsun da guc-luk olmasin...