E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2023, ABD hisse yatırımcısı için zorlu geçecek---

2023, ABD hisse yatırımcısı için zorlu geçecek

2023, ABD hisse yatırımcısı için zorlu geçecek
30 Aralık 2022 - 08:42 borsagundem.com

Tecrübeli hisse stratejisti Ed Yardeni, 2023 yılının hisse iyimser yatırımcıları için zorlu bir yıl olacağını düşündüğünü belirtti. Öncü göstergelerin herkesi korkuttuğunun altını çizerek, ''piyasalar resesyondan korkuyor'' dedi.

Yardeni Research kurucusu Ed Yardeni, hisse senetlerine yönelik iyimser yatırımlar yapan yatırımcıların 2023’te zafer ilan etmeleri için çok dar bir patikadan geçmeleri gerekeceğini söyledi.

Bloomberg TV’ye konuşan Yardeni ekonominin güçlü kalması ve bunun sonucunda Fed’in faizleri daha da artırması durumunda hisse senedi iyimserlerinin 2023’te “kazanamayacağının neredeyse kesin olduğunu” söyledi.

Yardeni’ye göre hisse senedi yatırımcısının kazanmasını sağlayacak dar patika için anahtar faktör enflasyonun beklenenden daha hızlı düşmesi olacak.

Kendisinin de piyasa beklentisine göre daha hızlı enflasyon düşüşü beklediğini dile getiren Yardeni ikinci el otomobil, kira ve enerji fiyatlarındaki yumuşamaya dikkat çekti ve 2023’ün başlarında ABD’de yüzde 3-yüzde 4 manşet enflasyon kaydedilebileceğini öngördü.

2022’de birçok stratejist enflasyonun geçici faktörlerle yükseldiği temasını satın alarak yanılmıştı. Fed’in artan enflasyon karşısında hızla faizleri artırması sonucu S&P 500 bu yıl yüzde 20 üzeri değer kaybederken Nasdaq 100 yaklaşık yüzde 35 kayıp yaşadı.

Öncü göstergelerin herkesi korkuttuğunu belirten Yardeni “Eğer bir resesyon olacaksa bu yakında olacak. Piyasalar da bundan korkuyor” diye konuştu.

Ed Yardeni: ABD’de tahvil faizleri %3’ü zorlayacak

 

Yılın son işlem günü…Piyasalarda 2022 böyle geçti

 

Piyasaların gündeminde Çin var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MERHALET KUŞUÖTMEZ30 Aralık 2022 11:16

    bakın ne kadar yanlışar yaptınız bizim borsaya girse idiniz dolar bazında 3 katlar giderdiniz.