E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2022’nin ilk girişimi Türk Telekom’dan---

2022’nin ilk girişimi Türk Telekom’dan

2022’nin ilk girişimi Türk Telekom’dan
01 Ocak 2022 - 14:02 borsagundem.com

Türk Telekom yeni yıla stratejik adımla başladı. İş Geliştirme ve Yeni Girişimler Direktörlüğü organizasyonu TT Ventures altında konumlandırıldı

Türk Telekomünikasyon yönetimi şirketi finansal getirilerin hızlandırılması ve Türk Telekom marka değerinin geliştirilmesi amacıyla yeniden yapılanma kararı aldı.
2022 yılının ilk KAP açıklamasında yeni yapılanmayla ilgili şu detaylara yer verildi:

“Şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olmak üzere;

Tüm iş süreçlerinin sürekli iyileştirilmesi bakış açısıyla yalın, çevik ve verimli hale getirilmesi, sorumluluk alanları net organizasyon yapılarının hayata geçirilmesi, Türk Telekom organizasyonunun ve süreçlerinin günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilmesi amacıyla Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcılığı kapatılmıştır. Şirketimiz "Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı" Barış Karakullukçu şirketimizden ayrılmıştır.

Türk Telekom değer zincirinin zenginleştirilmesi, iş süreçlerinin daha entegre ve bütünsel yönetilerek güç birliğinin desteklenmesi ve finansal ve operasyonel performansımızdaki sürdürülebilir büyüme hedefimizin devam ettirilmesi amacıyla Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcılığı tarafından yönetilmekte olan aşağıdaki fonksiyonlar şu şekilde yapılandırılmıştır;

- Şirketimiz %100 iştiraklerinden TT Ventures Proje Geliştirme A.Ş. (TT Ventures), yatırım yapılan girişimlerin global pazarlara açılması, TT Ventures tarafından kurulacak olan Girişim Sermayesi Yatırım Fonu operasyonlarının yönetilmesi, finansal getirilerin hızlandırılması ve Türk Telekom marka değerinin geliştirilmesi amacıyla yeniden yapılandırılmıştır. Bu kapsamda, İş Geliştirme ve Yeni Girişimler Direktörlüğü organizasyonu TT Ventures altında konumlandırılmıştır.
- Şirket içerisinde farklı birimler altında yönetilmekte olan ürün ve servis organizasyonunun bütünsel bakış açısıyla yönetilmesi, ürün geliştirme süreçlerinin sağlıklı işletilmesi ve ürünlerin sağlıklı büyümesi amacıyla Dijital Ürün ve Servis Geliştirme Direktörlüğü kapatılarak, mevcutta yürüttüğü fonksiyonlar Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı'na bağlı Ürün ve Servis Yönetimi Direktörlüğü'nde konumlandırılmıştır.
- Finansal Teknolojiler Direktörlüğü bünyesinde yürütülmekte olan fonksiyonlar, Şirket finansal süreçleriyle entegrasyonunun artırılması ve bütünsel bir yaklaşımla daha etkin yönetilmesi amacıyla Finans Genel Müdür Yardımcılığı'na bağlı olarak devam edecektir.
- Strateji, Yatırım ve İş Planlama Direktörlüğü fonksiyonları ve Program ve İştirak Yönetim Ofisi Direktörlüğü süreçleri daha entegre ve bütünsel yönetilerek daha çevik ve etkin sonuçlar elde edilmesi amacıyla Türk Telekom Genel Müdürü'ne bağlı olarak devam edecektir.”

TVF, Türk Telekom paylarını satın almak için görüşmelere başladı

Borsada 2021 rekorlarla geçti

Bitcoin nasıl zirve yaptı, tekrar yükselir mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)