E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2022'nin ilk bebeklerine bakan kutlaması---

2022'nin ilk bebeklerine bakan kutlaması

2022'nin ilk bebeklerine bakan kutlaması
01 Ocak 2022 - 01:34 borsagundem.com

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, Ankara'da 2022'nin ilk bebeğine altın taktı. Sağlık Bakanı Koca, İstanbul'da yılın ilk bebeğinin ailesini kutladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti. Bebeğe altın takan Yanık, anne Emine Çavdar'ı da kutladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yeni yıla Üsküdar'daki İstanbul Sağlık Müdürlüğü Anadolu Komuta Kontrol Merkezin'de girdi. Koca, sağlık çalışanların yeni yılını telsiz anonsuyla kutladı.  Koca, yeni yılın ilk bebeği olan Umut Eliz bebeğin ailesini tablet üzerinden görüntülü arayarak tebrik etti.

EVİNDE ZİYARET SÖZÜ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara Şehir Hastanesi'nde dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti. Üçüncü çocuğunu dünyaya getiren Emine Çavdar'ı ziyaret eden Yanık, 3 kilogram 400 gram doğan ve henüz ismi konulmayan kız bebeğin sağlıkla büyümesi temennisinde bulundu. Bebeğe altın takan Bakan Yanık, yeni yılın ilk bebeği ve ailesini daha sonra ikamet ettikleri Keçiören ilçesinde ziyaret edeceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜLÜ ARADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni yıla Üsküdar'daki İstanbul Sağlık Müdürlüğü Anadolu Komuta Kontrol Merkezin'de girdi. Koca, sağlık çalışanların yeni yılını telsiz anonsuyla kutladı.  Koca, yeni yılın ilk bebeği olan Umut Eliz bebeğin ailesini tablet üzerinden görüntülü arayarak tebrik etti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Üsküdar'daki İstanbul Sağlık Müdürlüğü Anadolu Komuta Kontrol Merkezin'e giderek yeni yıla sağlık çalışanlarıyla birlikte girdi. Koca, 112 Ambulans çalışanları telsizden seslenerek yeni yıllarını kutladı. Sağlık Bakanı Koca, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yeni yılın ilk bebeği olan Umut Eliz bebeğin ailesini tablet üzerinden görüntülü arayarak tebrik etti. Umut Eliz bebeğin ailesi Haşim ve Aysun Şengör Bakan Koca'ya teşekkür etti.  
 
Bakan Koca,112 Komuta telsizinden sağlık personellerine  seslenerek, "Beni sesimden tanıdığınızı düşünüyorum. Siz değerli 112 çalışanlarımızla birlikte tüm sağlık çalışanlarımıza mutlu yıllar ve iyi mesailer diliyorum. 2022'nin huzurlu, mutlu ve güvenli bir yıl olmasını temenni ediyorum. Özellikle bugün İstanbul'dan yeni yıla girmenin bir anlamı var. Bildiğiniz gibi son dönem Omicron varyantı ile ilgili yoğun bir gündem var. İstanbul'da beş katına çıkan bir vaka sayısına şahidiz. Vaka sayısının bu kadar yüksek olmasına rağmen hastane yükümüzün aynı oranda olmayıp hatta artmadığını görüyor olmamız sevindirici olan bir durum. Yeni yılın özellikle sağlık çalışanlarım açısından daha huzurlu daha güvenilir ve hasta-hekim ilişkisinin hizmet ortamının daha güvenilir verildiği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Hepinize mutlu, huzurlu, güvenilir ve daha az yorucu bir yıl diliyorum."  dedi. 

YENİ YILIN İLK BEBEĞİNİN AİLESİNİ TEBRİK ETTİ 

Tablet üzerinden yeni yılın ilk bebeğiyle görüntülü koşan Bakan Koca "Gözünüz aydın, sizleri tebrik ediyorum. Kusura bakmayın bu heyecanınızı yanınıza gelerek bebeği görerek yaşamak isterdim. Ama bildiğiniz gibi pandemi devam ediyor. Özellikle son bir haftadan bu yana yeni varyantın etkisiyle de bulaşın yüksek olduğunu biliyoruz. O yüzden teknolojinin bu marifetinden faydalanarak tebrik edelim istedik." dedi. 

Anne Aysun Şengör, Bakan Koca'ya "Çok teşekkür ederiz, Sayın Bakanım. Böyle de olsa sizi görmek çok güze" dedi. Bakan koca anne ve doktordan, bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgiler aldı. Bakan Koca, İstanbul Sağlık Müdürlüğü Anadolu Komuta Kontrol Merkezindeki personelleriyle sohbetin ardından İstanbul'daki hastanelerini gezeceğini öğrenildi.  





MALATYA'DA YILIN İLK BEBEĞİ FURKAN

Malatya'da 2022'nin ilk bebeği, saat 00.05'te dünyaya geldi. Aile, bebeğe 'Furkan' ismini verdi.
Malatya'da yeni yılın ilk bebeği Elif (23) ve Hamit Gürbüz (27) çiftinin Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya gelen erkek bebekleri oldu. Saat 00.05'te dünyaya 3 kilo 450 gram ağırlığında gelen erkek bebeğe Furkan ismi verildi. Furkan bebeği kucağına almanın sevincini yaşayan anne Elif Gürbüz, mutlu olduğunu belirterek, yeni yılın herkese sağlık ve huzur getirmesini diledi.
Baba Hamit Gürbüz ise, "Bu bize sürpriz oldu. Hiç beklemediğimiz bir anda geldi. Rabbim herkese sağlıklı, sıhhatli bir yıl yaşamayı nasip etsin. Pandemi sürecini de geride bıraktık. Güzel bir duygu teşekkür ederim” diye konuştu.

ELAZIĞ'DA 2022'NİN İLK BEBEKLERİ

Elazığ'da yeni yılın ilk bebekleri Esra ve Ömer oldu. Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde Zekiye Demirel ve Mehmet Ali Demirel çiftinin dördüncü çocuğu Esra bebek saat 00.02'de doğdu.

ORDU'DA YILIN İLK BEBEKLERİ

Ordu'da 2022'nin ilk dakikalarında kız bebek 'Masal Duru' ile erkek bebek 'Yaşar Aras' dünyaya geldi. Doğumhane önünde heyecanla bekleyen aileler, kulaklarını ameliyathanenin kapısına dayayarak sesleri dinledi.

Altınordu ilçesine bağlı Yenimahalle Mahallesi'nde yaşayan Eda Nur Aynur, doğum sancıları tutunca, akşam saatlerinde yakınları tarafından Ordu Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne getirildi. İlk çocuğuna hamile olan anne Aynur, yeni yılın ilk dakikalarında sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi. Aile bebeğe 'Masal Duru' ismini verdi. 'Masal Duru' bebeğin doğumundan 10 dakika sonra ise Murat ve Tuğçe Erol çiftinin ikinci çocukları 'Yaşar Aras' bebek hayata gözlerini açtı.
İlk bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan baba Ersin Aynur, cerrahi yoğun bakım doğum salonu ameliyathanesi önünde heyecanla bekledi. Baba Aynur, doğum sırasında kulağını ameliyathanenin kapısına dayayarak, sesleri dinledi. Müjdeli haberi alan baba, gözyaşlarına hakim olamadı.



'UZUN YILLARDIR HAYALİMDE BİR KIZ ÇOCUĞU VARDI'

Ersin Aynur, çocuğunun 2022 yılının ilk bebeği olması nedeniyle mutlu olduğunu belirterek, "Anlatılmaz yaşanır sözünün tam yeri ve zamanıdır. Uzun yıllardan beri hayalimde bir kız çocuğu vardı. Bunu gerçekleştirdik. Böyle bir güne, zamana denk geleceğini hiç tahmin etmezdim. Bu mutluluğun tarifi anlatılmaz" dedi.
Masal Duru'nun annesi Eda Nur Aynur ise "Çok güzel bir duygu. Allah, olmayan herkese nasip etsin. Çok heyecanlıyım. Bu yılın ilk mucizesi oldu" diye konuştu.

'ÇOK GÜZEL BİR DUYGU'

Tuğçe Erol, ikinci çocuğunu kucağına aldığını kaydederek, "Çok güzel bir duygu. Allah'ım herkese nasip etsin inşallah. İkinci oğlumuzu da sağ salim kucağımıza aldık" ifadelerinde bulundu

AFYONKARAHİSAR'DA YILIN İLK BEBEĞİ KIZ

Afyonkarahisar'da 2022 yılının ilk bebeği dünyaya gözlerini açtı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde 00:01'de dünyaya gelen 3 kilo 230 gram ağırlığında, 51 santimetre boyundaki bebeğe henüz ismi verilmedi. Seda ve Yıldıray Özaslan çiftinin kız bebeklerine hemşireler tarafından "Yıldız" göbek adı konuldu.

GAZİANTEP VALİSİ'NDEN YILIN İLK BEBEĞİNE ZİYARET

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cengiz Gökçen Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yeni yılın ilk dakikalarında 3,5 kilogram dünyaya gelen ve Mutlu Poyraz ismi verilen erkek bebeğin ailesini ziyaret etti.

SİİRT'TE YILIN İLK BEBEKLERİ YAĞIZ EFE VE BEYZA

Siirt'te yeni yılın ilk bebekleri dünyaya gözlerini açtı. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Zeynep Özer'in Yağız Efe saat 00.02'de, Necla Deveboynu'nun Beyza da saat 00.06'da dünyaya geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih01 Ocak 2022 10:03

    bu yaptığınız zamlarla millete yaşanmaz  bir hayat sunarken yeni doğmuş bebeklerin yüzüne nasıl bakıyorsunuz diyeceğim ama sizlerde yüz astar yok.yüzsüzlerrrr....