E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2022 yılında yıldızı parlayacak 3 sektör---

2022 yılında yıldızı parlayacak 3 sektör

2022 yılında yıldızı parlayacak 3 sektör
23 Kasım 2021 - 10:47 borsagundem.com

22 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü yatırımcı Jeff Mills gelecek yıl yükselişe geçecek üç sektörü açıkladı. Mills açıklamasında bu sektörlerdeki sevdiği hisselere ilişkin de örnekler verdi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Bryn Mawr Trust’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jeff Mills, tedarik zinciri, siber güvenlik ve e-ticaret sektörlerindeki şirketlerin “dayanıklı” olduğunu söyledi. Mills CNBC’deki röportajında söz konusu sektörlerdeki şirketlerin, büyüme odaklı hisselerle değerinin altındaki hisseler arasındaki çekişmeden korunma kapasitesi bulunduğuna dikkat çekti.

Borsa uzmanı röportajında ilk olarak tedarik zincirine yardım eden şirketlere odaklandı. Mills, “Bu alandaki gelişmelere yönelik bir piyasa anlatısı duymaya başlıyoruz. Ancak sektör işlerin nasıl daha verimli hale getirilebileceğini anlamaya çalışan birçok şirketin gündeminden düşmeyecek” ifadelerine yer verdi.

Mills, tedarik zinciri alanında, üretkenliğe odaklanan, gelirlerini en üst düzeye çıkaran ve maliyetleri azaltan PTC şirketinin hisselerini tercih ediyor. Borsa uzmanı, “Sanayi alanındaki ‘şeylerin interneti’ konusunda her türlü gelişmeyi takip ediyorlar. Bu, dünya çapındaki şirketler için son derece önemli olacaktır” açıklamasında bulundu. Ancak Mills şirketin son dönemdeki performansında olan zayıflığı da kabul ediyor. PTC hisseleri geçtiğimiz ay %10 değer kaybetti. Mills PTC hisseleri için, “Bu hisse tüm zamanların en yüksek seviyesinden oldukça uzak” dedi.

22 milyar dolarlık varlığı yöneten ünlü borsa uzmanı ayrıca siber güvenlik alanındaki hisseleri de beğendiğini söyledi. Mills bu şirketlerin muazzam bir uzun ömürlülüğü olduğunu sözlerine ekledi.

Borsa uzmanı açıklamasında siber güvenlik konusu için, “Muhtemelen sadece ulusal güvenlik için değil aynı zamanda Amerikan şirketleri için en büyük tehditlerden biri. Daha fazla büyüme için kesinlikle bir potansiyel var” açıklamasında bulundu.

Mills’in siber güvenlik alanındaki favori tercihi CrowdStrike hisseleri. CrowdStrike hisseleri son bir ayda %15’lik düşüş göstermesine karşın yıl başından bu yana %13 oranında yükseldi. Mills söz konusu şirket için, “Gelirleri yıldan yıla %40 oranında artıyor. Tekrarlanan gelir artışları nakit akışını da yükseltiyor. Metrik veriler iyiye gidiyor. Bu benim gerçekten sevdiğim bir şirket” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanının tercih ettiği üçüncü sektörse e-ticaret. Mills özellikle Amazon hisselerine vurgu yapıyor. Borsa uzmanı, “E-ticaretten bahsetmeden tematik yatırımdan bahsedemezsiniz. Ve Amazon da bu alanda çok ilginç bir hisse senedi. Uzun bir süredir yatırımcıların favori tercihiydi. Ancak aslına bakılırsa bu hisse tüm yıl boyunca hiçbir yere gitmedi” açıklamasında bulundu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, bu yıl Amazon hisseleri kabaca %10 oranında yükseldi. Hissenin %76 oranında yükseldiği 2020 yılına kıyasla bu yılki performansı sönük kalıyor.

Mills, tatil sezonunda Amazon'un devasa e-ticaret lojistik ağını büyük bir boğa piyasası unsuru olacağını vurguluyor. Borsa uzmanı, “Şu anda herkesin uğraştığı tedarik sıkıntısı aslına bakılırsa Amazon hisselerine yardımcı olabilir. Zira muhtemelen en iyi konumdalar. İnsanlara talep ettikleri malları daha hızlı sağlayabilirler, bu yüzden potansiyel olarak pazar payı alabileceklerini düşünüyorum. Bana kalırsa 2022 yılında Amazon için oldukça önemli oranlarda bir kırılma göreceğiz” dedi.

Goldman Sachs, Fed'den 2022 yılında iki faiz artırımı bekliyor

 

2022 yılı gelişmekte olan ülkeler için çok zorlu geçecek

 

Powell'ın yeni dönemde önceliği enflasyonu düşürmek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI23 Kasım 2021 16:50

    yerimizde yeller esecek gibi türk malı deyip kapış kapışacaklar gibi çünkü malımız mülkümüz yabancılara göre bit pazarı olduk.

  • Ali 23 Kasım 2021 12:56

    Bacası tüten üretip ihracat yapanları inceleyin... Goodyear... BRİSSA