E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2020’nin en pahalı hisseleri satış dalgasına yenildi---

2020’nin en pahalı hisseleri satış dalgasına yenildi

2020’nin en pahalı hisseleri satış dalgasına yenildi
29 Aralık 2020 - 12:31 borsagundem.com

Yatırımcılar 2020’nin son haftasında kar satışlarına başlarken, yılın en pahalı hisseleri satış dalgası sonucunda düşüş gösterdi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Pazartesi günü borsalarda düşüş yaşanmasına rağmen, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri rekor rallilere imza attı. Boğa piyasası yükselişinin ardından iki endekste de %1’lik yükselişler görüldü.

Ancak borsaların geneli yükseliş gösterirken, sert düşüşler yaşayan bazı hisseler oldu. Özellikle 2020’nin en iyi performans gösteren hisseleri zor bir süreç içinde.

Pazartesi günü The Trade Desk gibi birçok büyüme hissesi ağır darbe aldı. Zoom ve Docu Sign’ın hisseleri ise %6’nın üzerinde düşüş gösterdi. Her iki şirketin de hisselerinde bu yıl büyük artışlar yaşanmış, şirketler bir sonraki satış projeksiyonlarının %20 üzerinde işlem görmüştü.

Dijital reklam şirketi Trade Desk %11 düşüş gösterirken, veri şirketi Palantir %7,6’lık bir düşüşle karşılaştı. Halka arzı ayın ilk günlerinde gerçekleşen yemek siparişi şirketi DoorDash ise %6,7 düşüş gösterdi.

Yine de Bloomberg’in verilerine göre, teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Nasdaq endeksinde ortalama fiyatın, satış beklentisine oranı 4,6 kat yüksek. Görünen o ki, bu büyüme hisselerinin birçoğunun ortak özelliği, hisse fiyatlarının 2020 yılında yükselmiş olması.

Örneğin Trade Desk, geçtiğimiz 12 ayda %210 yükseliş gösterdi. Üstelik bu yükselişe, dün yaşanan satış dalgasındaki kayıplar da dahil. Büyüme hisseleri, piyasaların lideri olmalarını sağlayan hızlı yükselişlerinin ardından bir düzeltme süreci yaşıyor.

Kısa vadede piyasaların büyüme hisseleri için neler getireceği belirsiz. Bu nedenle yatırımcılar portföylerindeki hisselerin fiyatlarındansa, yaptıkları işe odaklanmalılar. Aynı zamanda, yatırımcıların daha yüksek volatiliteye hazırlıklı olması gerekiyor. Özellikle de diğer hisselerden daha yüksek volatilite gösteren büyüme hisselerine karşı.

Borsaları 2021’de yükseltecek en önemli gösterge

 

2020’nin borsa şoku halka arz patlaması yarattı

 

2021 başlarken piyasalarda toparlanma beklentileri ve risk iştahı güçlü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)