E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2020'de yeni resesyon ihtimali ne kadar gerçekçi?---

2020'de yeni resesyon ihtimali ne kadar gerçekçi?

2020'de yeni resesyon ihtimali ne kadar gerçekçi?
14 Eylül 2019 - 14:24 borsagundem.com

Gittikçe artan sayıda ekonomist ve yorumcu dünya ekonomisinin bir viraja geldiğini, 2020 yılının bir kırılma noktası olabileceğini düşünüyor. Bu beklentilerin arkasında biri seküler, diğeri en azından şimdilik ideolojik iki gelişme var.

Birincisi; 2007 mali krizi ve "büyük resesyon" dünya ekonomisini ve siyasi dengeleri, hatta kültürel ortamı şiddetle sarsmıştı.

Bu sarsıntıların yankıları, krizin anıları, "büyük resesyonu" izleyen, düşük oktanlı da olsa, uzun büyüme döneminde giderek sönmüştü.

Bu dönemin artık sonuna geliniyor, ufukta yeni bir resesyon, buna bağlı bir finansal krizin olasılığı beliriyor. ABD ve Çin arasındaki "ticaret savaşı", Brexit, Hong Kong krizleri bu olasılığı daha da güçlendiriyor.

İkincisi, öncelikle ABD olmak üzere küresel çok uluslu şirketlerin yönetimlerinin zirvelerinde, Financial Times'tan Janan Ganesh'in deyimiyle 'Bilderberg sınıflarında', adeta telaşlı bir "sürdürülebilir kapitalizm" arayışı var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet14 Eylül 2019 22:23

    böyle bi resesyon ihtimali sıfır... böyle bi zamanda bütünün parçaları domino taşları gibidir.. ne almanya abd nin çöküşünü ister ne abd Türkiye'nin ... hatta Türkiye olarak biz de abd ve AB nin çöküşünü istemeyiz... çin ve abd birer ortak partner gibi hareket ediyor... bununn dışındaki her haber/fikir/fantazi/kaos teorisi adı herneyse alayı FISSSSSS..

  • ahmet15 Eylül 2019 08:02

    hiç okumadığın belli ....