E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor"2020 için favori İstanbul"---

"2020 için favori İstanbul"

2020 için favori İstanbul
24 Eylül 2013 - 11:36 borsagundem.com

2020 olimpiyatları için adaylığı olumsuz sonuçlanan ve ardından Euro 2020 ev sahipliği için başvuruda bulunan İstanbul hakkında flaş iddia

İngiltere Futbol Federasyonu, Euro 2020'nin yarı final ve final karşılaşmalarına ev sahipliği için en fazla şansı olan adayın İstanbul olduğunu açıkladı.
BBC Türkçe’nin haberine göre, 32 UEFA üyesinin ev sahipliği için başvuruda bulunmasından sonra açıklama yapan Federasyon, Londra'daki Wembley stadyumunun ana rakibinin İstanbul olduğunu belirtti.
İstanbul 2020 Olimpiyatları'na talip olmuş, ancak Tokyo seçilmişti.
İngiliz Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Alex Home, "Biraz nabız yokladık. Türkiye'ye sempatiyle bakılıyor. Anlaşılan en güçlü aday onlar" dedi.
Home, bu sempatinin Türkiye'nin Olimpiyatlar'a ev sahipliği yapma girişiminden sonuç alamamasından kaynaklandığını söyledi.
UEFA, Euro 2020'nin tek bir ülke yerine Avrupa genelinde 13 kentte düzenleneceğini açıklamıştı.
İstanbul'un olimpiyatlarda ev sahibi olamamasının finalin İstanbul'da oynanmasına kapı aralamış olabileceği belirtiliyor.
UEFA Başkanı Michel Platini, oy kullanma hakkı olmadığını ancak "gönlünün İstanbul'dan yana olduğunu açıklamıştı.
UEFA 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak 13 kenttle ilgili kararını 25 Eylül 2014'te açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koray30 Eylül 2013 15:50

    metrolar 2019 a kadar o yüzden bitecek. aman neyse canım istanbul'u adam etsinler. zarar vermeye kalkan çapulcu olursa ezsinler başını çünkü dünyanın en şahane kentine sahibiz ama değerlendirilmiyor.