E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2016 gelişen piyasalarda dönüş yılı olmayacak!---

2016 gelişen piyasalarda dönüş yılı olmayacak!

2016 gelişen piyasalarda dönüş yılı olmayacak!
30 Mayıs 2016 - 10:35 borsagundem.com

Gelişen ülke büyüme senaryolarına bir ara verildi ama bu bölgeye inancını devam ettiren yatırımcılardan yeni ataklar gelebilir

CNBC sitesinde yer alan bir analizde, 2016 yılının aralarında Türkiye’nin de yer aldığı gelişen ülkelerin geri dönüş yılı olacağı yönündeki öngörülerin gerçekleşme ihtimalinin azaldığına işaret edildi.

Bazı analistler, gelişen ülkelerdeki baş döndürücü büyüme serüvenlerinin geride kaldığına bu yüzden de 2016’nın geri dönüş yılı olmayabileceğine işaret etti.

Gelişen ülkeler, ABD Merkez Bankası Fed’in yoğun tahvil alım programını sıkılaştıracağını açıkladığı 2013 yılından bu yana zor günler geçiriyor.

Bu süreçte Kırılgan Beşli diye bir grup da oluşturuldu ve Türkiye’de içlerinde Hindistan, Endonezya, Brezilya ve Rusya’nın yer aldığı ülkeler arasında bile gösterildi.

Buna ek olarak Çin ekonomisindeki yavaşlama ve emtia fiyatlarındaki derin düşüş de gelişen ülke beklentilerini azalttı.

Diğer yandan analizde Hindistan ve Endonezya gibi siyasi ve ekonomik reformlara önem veren ülkelerde ekonomik iyileşmenin hızlandığına da işaret edildi.

Özel girişim sermayesi Flint Capital’ın kurucularından Lev Riaz, “Gelişen ülke büyüme senaryolarına bir ara verildi ama bu bölgeye inancını devam ettiren yatırımcılardan yine ataklar ve güçlü geri dönüşler gelebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)