E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2016 çok daha iyi bir yıl olacak---

2016 çok daha iyi bir yıl olacak

2016 çok daha iyi bir yıl olacak
16 Aralık 2015 - 16:01 borsagundem.com

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Siyasi istikrar ve reformların bir araya gelmesiyle yatırımların ve büyümenin önü açılmış oluyor" dedi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gelecek dönemde Türkiye ekonomisi için olumlu perspektife sahip olduklarını belirterek, "Belirsizliklerin azaldığı reformların hızlandığı bir ortamda 2016 çok daha iyi bir yıl olacak" dedi.

Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Siyasi belirsizliklerin kalktığı ve istikrarın pekiştiği bir döneme girildiğinin altını çizen Yılmaz, dünyadaki ekonomik tablonun iyi gitmediği bir süreçte istikrarın Türkiye'ye önemli avantaj sağladığını söyledi. Yılmaz, 1 Kasım seçimleriyle ortaya çıkan tablonun Türkiye için önemine değinerek, "Siyasi istikrar ve reformların bir araya gelmesiyle yatırımların ve büyümenin önü açılmış oluyor. 2 temel hedefimiz var üst-orta gelir grubundan, yüksek gelir grubuna terfi etmek, aslında ülkemiz bu eşiklere yaklaşmış bir ülke. Diğeri temel hedefimiz ise yüksek insani gelişmişlik kategorisinden, çok yüksek kategorisine geçmek. Bu 2023 hedeflerimizin arka planını oluşturuyor aslında" diye konuştu.

TİM'in 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için önemli çalışmalar yaptığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı payın arttığını, bunu yüzde 1,5 seviyesine yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yılmaz, "Bu yıl ihracatımız, dünyadaki talebin daralmasından kur etkisinden, jeopolitik gelişmelerden dolayı bir miktar gerileyecek gibi görünüyor ama gelecek yıldan itibaren inşallah farklı bir eğilim içerisine gireriz" dedi.

"Büyüme odaklı politikalarımızı devam ettireceğiz"

Yılmaz, büyümeyi ihracat ve yatırım odaklı olarak kurgulamak istediklerine dikkati çekerek, "İhracatın ve yatırımların daha fazla katkıda bulunduğu bir büyüme görmek istiyoruz. Bunun içinde iç tasarruflarımızı artırmamız ve daha üretken alanlara yönlendirmemiz gerekli, bunun gayreti içindeyiz. Bu çerçevede hazırladığımız 25 dönüşüm programını da hayata geçireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin 2015 yılın 3. çeyreğine ilişkin açıklanan büyüme verilerine değinen Yılmaz, şunları kaydetti:

"3. çeyrek büyümesi beklentilerin oldukça üzerinde bir performans gösterdi, üstelik seçimlerden önceki konjonktürde. Dolayısıyla önümüzdeki dönem büyüme açısından da daha olumlu bir perspektife sahibiz. Belirsizliklerin azaldığı, reformların hızlandığı bir ortamda 2016 çok daha iyi bir yıl olacak. Önümüzdeki dönem de rekabetçi bir yapı içinde bir taraftan yüksek teknolojiye doğru dönüşen bir ekonomiyi, diğer taraftan da istihdam üreten sektörlerimizin korunduğu ve geliştirildiği bir ekonomik yapıyı oluşturmalıyız. İkisini aynı anda başarmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde de büyüme odaklı politikalarımızı devam ettireceğiz."

Yılmaz'a, yeniden bakanlık görevine getirilmesinden dolayı tebriklerini ileten Büyükekşi, iş dünyasının yeni dönemdeki beklentilerini aktardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)