E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2014'te de enflasyon yüksek çıkabilir---

2014'te de enflasyon yüksek çıkabilir

2014'te de enflasyon yüksek çıkabilir
03 Ocak 2014 - 14:47 borsagundem.com

Morgan Stanley, Türkiye için 2014 enflasyon tahminini yükseltti

Morgan Stanley tarafından yayınlanan raporda Türkiye'de bugün açıklanan enflasyon verileri ele alındı. Kurum 2013 enflasyonunun yüzde 7.4 ile TCMB'nin beklentisinin üzerinde olduğunu hatırlatarak böylece ard arda üç yıl boyunca TCMB'nin hedefinin üzerinde bir enflasyon oluştuğunu vurguladı.
Morgan Stanley, kendi hesaplama yöntemlerine dayanarak bu yıl da TCMB'nin hedef enflasyonu tutturamayacağını öngördü.
 
TCMB'nin yakında hükümeti bir mektup yazarak enflasyon hedefinin neden bu kadar ilersine geçildiğini açıklayacak. Morgan Stanley TCMB'nin bu mektubunda gıda fiyatlarındaki artışın ve döviz kurlarındaki yükselişin enflasyonu yukarı çektiği savunmasında bulunacağını öngörüdü. Morgan Stanley ayrıca düşük faiz oranları nedeniyle TL'nin değer kaybı yaşadığını da vurguladı.

Son açıklanan ekonomik verilerin ve TL'nin değerinde yaşanan kayıpların etkisiyle kurumun 2014 enflayson beklentisini yüzde 6.9 seviyesinden yüzde 7.5 seviyesine çıkardığı belirtildi.

Kurum ayrıca daha önce 100 baz puan artış öngördüğü gösterge faizlerin bu yılın sonunda 200 baz puan artışla yüzde 9.75 seviyesine çıkarılacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)