E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2014 ılımlı geçecek---

2014 ılımlı geçecek

2014 ılımlı geçecek
03 Aralık 2013 - 08:26 borsagundem.com

ABD’li Citibank, küresel ekonomi için küresel beklenti raporunda 2014'ün ılımlı büyüme ve iyileşme yılı olacağına işaret etti

Citibank, 2014 yılı için beklenen raporunu açıkladı. Bankanın raporunda 2014’te küresel ekonominin son üç yıldır devam eden durgunluk sürecini geride bırakacağı, ılımlı bri büyüme ve iyileşme sürecine gireceğine işaret edildi.

Citi Başekonomisti Williem Buiter’in kaleme aldığı raporda, iyimser yorumlar dikkat çekti. Buiter, “2014’te bizi şaşırtacak şeylerin başında geçen yıllarda küresel ekonomide durgunluk yaratan faktörlerin sona ermesi geliyor. Tam olarak yok olmasalar da önemli ölçüde bu faktörlerin olumsuz etkileri azalacak.  Bu faktörlere gelirsek,  Euro Bölgesi hala sıkıntıyı aşmaya çalışıyor. Çin yatırımcıların kafasında soru işaretleri yaratmaya devam ediyor. ABD Kongresi hala mali konularda tam olarak uzlaşabilmiş değil ve jeopolitik anlamda sürpriz riskler çıkmaya devam ediyor. Ancak bütün bu konularda önemli ölçüde ilerleme kaydedildi. Artık bu faktörler bir yıl önceki kadar büyük bir tehlike değil” dedi. Buiter daha önceki yıl yeni yıl raporlarında Euro Bölgesi’ndeki krizin derinleşeceği ve Yunanistan’ın Euro’dan çıkmak durumunda kalacağı şeklindeki yorumlarıyla akıllara kazınmıştı.

RAKAMLARLA
Citi raporunda küresel ekonominin 2013’te yüzde 2,4, 2014’te yüzde 3,1 büyümesi bekleniyor. Gelişmiş ekonomilerdeki ortalama büyüme hızı 2013’te yüzde 1,1 olarak tahmin edilirken, 2014’te bu oranın yüzde 2’ye çıkacağı düşünülüyor.  Dünyanıne en büyük ekonomisi ABD’de büyümenin 2014-2015 yıllarında yüzde 3 olacağına işaret edilen raporda İngiltere için de benzer tahminde bulunuldu. Citi, Japonya’da büyümenin 2014’te yavaşlayacağı uyarısı yaptı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)