E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar2014 ABD'nin yılı olacak---

2014 ABD'nin yılı olacak

2014 ABD'nin yılı olacak
02 Temmuz 2013 - 21:18 borsagundem.com

Fed New York Başkanı William C. Dudley, ekonomik büyümenin 2014'te büyük olasılıkla daha da hızlanacağı yorumunda bulundu

Fed New York Başkanı William C. Dudley, ekonomik büyümenin 2014'te büyük olasılıkla daha da hızlanacağı, bununla birlikte merkez bankasının tahvil alımlarını azaltma ihtimalinin artacağı yorumunu yaptı. Dudley rekor seviyedeki teşviklere destek vermişti.
Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) başkan yardımcılığı da yapan ve hiçbir para politikası kararına karşı görüşte olmayan Dudley'in Stamford'ta yaptığı konuşmanın metninde, "Ekonomik büyüme hızının 2014 yılında hissedilir şekilde artması güçlü bir ihtimal" ifadeleri yer aldı.
Business Council of Fairfield County konuşmasında Dudley, "Mali engel miktarı azalmaya başladığında, ekonomik özel sektör iyileşmeye devam etmeli" diyerek 27 Haziran'da New York'ta yaptığı konuşmadaki görüşlerini yineledi.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin 19 Haziran'da yaptığı açıklamalarda merkez bankasının beklentileri doğrultusunda ekonomik verilerin iyi gelmesi durumunda, aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını bu yıl içerisinde azaltarak, 2014 yılının ortalarında da bitirebileceklerini söylemesinin ardından politika yapıcılar genişleme politikasının ne zaman kısılmaya başlayacağı üzerine tartışıyorlar. Aylık hazina tahvili ve mortgage destekli tahvil alımları, Fed varlıklarını rekor seviyeye çıkararak 3.48 trilyon dolara ulaştırdı.
Fed New York başkanı ayrıca, geçen hafta yaptığı yorumları pekiştirerek ekonominin Fed beklentilerinden daha zayıf gelişim göstermesi durumunda merkez bankasının tahvil alımlarına büyük olasılıkla devam edeceğini dile getirdi.
Dudley ek olarak, "İş sektörü piyasası durumu ve ekonomik büyüme ivmesi geçen yıllarda olduğu gibi yine FOMC beklentilerinden kötü olsaydı, varlık alımlarının daha yüksek bir hızla ve daha uzun bir süre devam edeceğini düşünürdüm" dedi.
Fed yetkilileri, parasal genişlemenin (QE) üçüncü turunun başlamasından bu yana yaptıkları açıklamalarda iş sektörü piyasası istikrarlı bir gelişim göstermeye başlayana kadar tahvil alımlarına devam edeceklerini belirttiler. Bu doğrultuda yetkililer, 5 Temmuz'da açıklanacak olan istihdam verisini bekliyorlar.
Bloomberg anketine katılan 84 ekonomistin tahmin medyanına göre, istihdamın Mayıs ayındaki 175,000'lik artışın ardından Haziran ayında 165,000 yükselmesi bekleniyor. Ayrıca veriler işsizlik oranının yine Haziran ayında yüzde 7.5 seviyesine düştüğünü gösterebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)