E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem20 üründe fiyat sabitleme önerisi---

20 üründe fiyat sabitleme önerisi

20 üründe fiyat sabitleme önerisi
07 Nisan 2022 - 07:57 borsagundem.com

AK Parti'de ekonomiyle ilgili önemli bir önerinin gündeme geldiği öğrenildi. Buna göre AK Parti kurmayları son MKYK toplantısında, 20 kalem ürünün fiyatının yıl sonuna kadar sabitlenmesini önerdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ekonomiyle ilgili önemli konuların da gündeme geldiği öğrenildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle KDV indirimleri konusunda zincir marketlerdeki denetlemelerin artırılması, KDV indirimlerinin sonuçlarının takip edilmesi ve raporlanması konusunda talimatlar verdiği ifade edildi.

Habertürk'te Esra Nehir'in haberine göre enflasyona karşı AK Parti kurmaylarından da çeşitli önerilerin geldiği öğrenildi.

ÜRETİCİ DE DESTEKLENECEK
Bu önerilerden biri de hem enflasyon sepetinde ağırlığı yüksek olan hem de dar gelirli vatandaşların her gün kullanmak durumunda olduğu 20 veya 25 kadar ürünün belirlenmesi ve fiyatlarının da yıl sonuna kadar sabitlenmesi oldu. Öneriye göre maliyette artış olduğu takdirde de üreticinin desteklenebileceği ifade edildi.

Önerinin hayata geçmesi halinde, un, tuz, şeker, sıvı yağ ve bebek bezi gibi 20 kalem tüketim maddesinin fiyatının sabitleneceği kaydedildi.

Zincir marketlerle ilgili soruşturma derinleştiriliyor

 

KDV indirimleri enflasyona çare olacak mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MuzKabuğu 07 Nisan 2022 21:19

    5 tane maskeyi dagitamayanlardan ne beklenir

  • yusuf bey07 Nisan 2022 14:57

    Bahçeli bu ülkenin gördüğü en zalim insandır . Türkiyenin en büyük zayıflık gösterdiği dönem olan bundan 20 yıl öncede bugünki gibi bahçeli iktidar ortağı idi. Bu adamın neyi temsil ettiği gerçekten araştırılmalıdır.

  • E.g.07 Nisan 2022 11:53

    TAM REKABETİN OLUŞMASI İÇİN TÜKETİCİLERİN OLDUĞU GİBİ SATICILARIN DA ÇOK SAYIDA OLMASI GEREKİR BU NEDENLE ÜLKE GENELİNDE ŞIRKET ŞUBE SAYILARININ KISITLANMASI GEREKİR HER MAHALLEDE BİRDEN FAZLA ŞUBE AÇMALARI YASAKLANMALIDIR BAZI CADDELERDE BİRDEN FAZLA SUBELERİNİN OLMASI/ŞUBE AÇMALARINA İZİN VERİLMESİ ONLARI ARJANTİN KARINCALARI GİBİ YAYILMALARINA NEDEN OLMUŞTUR ARJANTİN KARINCALARI COK KÜÇUKTÜRLER AMA SAYILARI ÇOK FAZLA OLDUĞUNDAN ESKİ YUVA SAHİPLERİNİ YOK EDERLER BİNLERCE ŞUBELİ MARKETLERDE BİNLERCE ESNAFIN İŞ YAPAMAZ REKABET EDEMEZ DURUMA DÜŞÜRMÜŞTÜR

  • komik07 Nisan 2022 11:46

    venezuellada yapılmıştı fiyat var ama ürün yok kim satacak böyle dengeleyemezsiniz mütahitleri bırakıp üreticiye gerçekten destek olmanız gerek 

  • Komik07 Nisan 2022 11:34

    Buldukları şeye bak yine süper bir icad:))))))

  • Mucise Reis ;)07 Nisan 2022 10:12

    SANSÜRLEME EDİTOR, 128 milyar usd ve edek akçeyi sormuyorum. köprüye verilecek 9 milyar usd ve kanal istanbul için harcanması planlanan 12 milyar usd, çok var ama sormuyorum.... sadece 1 milyar usd 12 ye bolunerek çifçtiye  tamamen hibe yapılsa, devlet bu alanda hibe yapsa bile devlet, çitçi işsiz kalmasa ekse, şehirden koye insanlar evlere ana baba ocağına donse, çalışsa üretse sermaye parası toplasa vb.vb. sonra piyasaya bu mahsuller sürüldüğünde, usd taleb azalsa, cari açık bir alanda kapansa , usd ye yıllık yüzde 1 etki edecek cari işlem yansısa..zaten bedavaya gelecek :D diyeceklerki yaa nasıl olacak... parası olup bankaya yatırana veriyorsun, üretim yapacak fazlasını sana verecek çiftçiye neden faiz gibi hibe yem+mazot +gübre vb vermiyorsun ? ÜRETEN, sermaye yapacak, çifçti gene tarla+hayvancılık DA PARASINI HARCAR SERMAYE yapar... al sana proje :D preje yok preje yok kim karşı gelır bu projene ? 

  • acacu07 Nisan 2022 09:54

    Saçmalamayı bırakın, karaborsa olur. Paranla bile bulamazsın o ürünleri. Biz bunları ülke olarak daha önce de yaşadık. Hiç mi tarihten ders almadınız?

  • fatih07 Nisan 2022 14:42

    akıl mı var ki ders alsınlar ???

  • Türkoğlutúrk07 Nisan 2022 08:16

    Karne devrine adım adım.hayaldi gerçek olmasa.ekonomiden anlamayinca sonuç bu.