E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 uçağa yıldırım isabet etti---

2 uçağa yıldırım isabet etti

2 uçağa yıldırım isabet etti
11 Aralık 2013 - 02:16 borsagundem.com

Pegasus Havayolları uçağına Sabiha Gökçen'den, THY uçağına da Atatürk Havalimanı'ndan kalkıştan sonra yıldırım isabet etti

İstanbul'dan kalkan 2 uçağa yıldırım isabet etti. Pegasus Havayollarına ait uçak yıldırım çarpmasından sonra kalkış yaptığı Sabiha Gökçen'e geri dönerken THY uçağı Ankara Esenboğa'ya indi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 23.55'te kalkan Pegasus Havayolları'na ait uçağa, tırmanış sırasında yıldırım isabet etti. PC-4750 sefer sayılı Kharkov uçağının pilotları, kalkıştan sonra patlama sesi duyduklarını belirtti. Kharkiv (Ukrayna) seferi yapacak olan ve burnunda hasar meydana gelen uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na dönerek, sorunsuz şekilde iniş yaptı.

Pegasus yetkililerinden alınan bilgiye göre; uçak teknik bakıma alındı. Yolcuların başka bir uçakla gecikmeli olarak Kharkiv'e gideceği bildirildi.

Bu arada, Kharkiv uçağının geri dönmesi Pegasus hava yollarının Ukrayna'nın Donetsk kentine sefer gerçekleştirecek olan ve saat 01.30'te kalkması gereken PC 762D sefer sayılı uçağın uçuşunu da etkiledi. Bu uçağın gecikmeli olarak kalkacağı bildirildi.

İSFAHAN'A GİDİYORDU

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-İsfahan (İran) seferini yapan yolcu uçağına da havada yıldırım isabet etti. Uçak Ankara'ya indi.

THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, THY'nin TK 892 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı 79 yolcusuyla Atatürk Havalimanı'ndan saat 23.00'te havalandı. Uçağa kalkışından bir süre sonra yıldırım isabet etti. Bunun üzerine hava trafik kontrolörü ile irtibata geçen kaptan pilot, iniş için Ankara'ya yönlendirildi.

Yıldırım isabet eden uçağın saat 00.25'te Esenboğa Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldığı ve uçağın bakım için hangara alındığı öğrenildi. İsfahan'a gidecek yolcuların THY'ye ait başka bir uçakla gecikmeli olarak gönderildiği belirtildi.

SABİHA GÖKÇEN YERİNE YENİŞEHİR'E İNDİ

Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı ise yoğun kar yağışı sonrası Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki kar temizleme çalışmalarının sürmesi nedeniyle Bursa'daki Yenişehir Havaalanı'na indi.

Normal uçuş takvimine göre yolcu uçağının Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan 23.10'da kalkış yaparak 00.55'te İstanbul'a inmesi planlanıyordu. Nevşehir'den gecikmeli olarak 23.35'te kalkan PC 268 sefer sayılı uçağın, iniş yaptığı Yenişehir Havaalanı'nda yakıt ikmali yaptıktan sonra, Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğru havalanacağı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)