E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 milyon seçmen sandığa gitmedi---

2 milyon seçmen sandığa gitmedi

2 milyon seçmen sandığa gitmedi
10 Ağustos 2014 - 19:18 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk sonuçları ulaşmaya başladı. Seçimlere ilişkin ilk göz çarpan nokta, yaklaşık 2 milyon seçmenin oy kullanmaması

30 Mart yerel seçimlerinde toplam 52 milyon 695 bin seçmenin, resmi rakamlara göre, yüzde 88.64'ü sandığa gidip oy kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yurtiçi seçmen sayısı 52 milyon 894 bin olarak belirlendi. Ancak yurtiçi seçmenlerin ilk verilere göre yaklaşık yüzde 77'si oy kullandı. Bu sonuç, bir önceki seçime göre, 2 milyon seçmenin sandık başına gitmediğini gösteriyor. 

DEMİRTAŞ YAKLAŞIK YÜZDE 2.5 OY ARTTIRDI

Seçimlerde en çok merak edilen konulardan biri, Selahattin Demirtaş'ın oy oranıydı. 30 Mart yerel seçimlerinde HDP ve BDP'nin toplam oy oranı 6.5 olarak gerçekleşmişti. Seçimlerin ilk sonuçları ise, Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı için oyların yaklaşık 8.9'unu alacağını gösteriyor. Bu durum kesinleşirse, Demirtaş, 30 mart seçimlerine göre partisinin oyunu bir milyondan fazla arttırmış olacak.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)