E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi2 milyar $'lık yatırım yeniden masada---

2 milyar $'lık yatırım yeniden masada

2 milyar $'lık yatırım yeniden masada
07 Kasım 2015 - 08:25 borsagundem.com

Rafa kalkan 2 milyar dolarlık rafineri yatırımı tekrar gündeme geldi. Malezyalı şirket, yatırım için düğmeye bastı

 2.5 yıl önce yaşanan Gezi olayları sonrası rafineri yatırımını askıya alan Malezyalı şirket, konuyu yeniden gündemine aldı. Türkiye'de rafineri için arazi arayan şirket, bunun için 2 milyar dolarlık bir bütçe ayırmış, ancak olayların çıkması nedeniyle projeden vazgeçerek Türkiye'den çekilmişti. Sabah'ın haberine göre, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49.4'le tek başına iktidara gelmesinin ardından bu projenin gerçekleşme umudu doğdu. 2012'nin ortalarında Malezyalı şirketin Türkiye gelmek için kendileriyle temasa geçtiğini söyleyen Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altınbaş, hemen seçim ertesinde şirket yöneticilerinin yeniden akaryakıt sektörüyle ilgili bilgi istediğini, kendisinin de 2 haftaya kadar Malezya'ya gideceğini söyledi. 

YATIRIMLAR ARTAR 

Altınbaş, "O günlerde şirket oldukça istekliydi. Yatırımın yapılabileceği arazilere dahi bakmıştı. Projenin bütçesi de konuşuldu. Ancak Gezi olayları nedeniyle vazgeçildi. Bugün istikrar yeniden sağlandığı için yatırımla ilgili tekrar harekete geçeceğiz. Tek parti iktidarı ekonomiyi yeniden şahlandıracak. Bizim de ertelediğimiz yatırımlar vardı. Onları da gündemimize aldık" diye konuştu. 

MALEZYA'NIN TÜRKİYE'YE İLGİSİ ARTIYOR

Malezya'nın Türkiye'de yaptığı en büyük yatırımı hükümet fonu Khazanah'ın ortağı olduğu Malaysia Airports gerçekleştirdi. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı'na 300 milyon dolar yatırım yapmayı taahhüt etti. 

HALK EN DOĞRU KARARI VERDİ

Son iki yılda yaşanan seçim atmosferi nedeniyle yaprak kıpırdamadığını vurgulayan Ali Altınbaş, "Halk seçimde en doğru kararı verdi. Bu seçimlerde istikrar sağlandı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)