E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2. el konut satışları 4 ayın dibinde---

2. el konut satışları 4 ayın dibinde

2. el konut satışları 4 ayın dibinde
20 Kasım 2013 - 18:28 borsagundem.com

ABD'de ikinci el konut satışları ekonomist Ekim ayında son dört ayın en düşük seviyesine geriledi

ABD'de ikinci el konut satışları, kısıtlı konut miktarı ve yükselen mortgage faizerinin konut sektöründeki ivmeyi yavaşlatması ile, Ekim ayında son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Satışlar yüzde 3.2 oranında azalarak 5.12 milyon yıllık orana gerilerken, bu seviye Haziran'dan bu yana en düşük olarak kaydedildi. Bloomberg anketine katılan 72 ekonomistin tahmin medyanı satışların yüzde 2.9 gerileyerek 5.14 milyon olacağı yönünde gerçekleşmişti. Raporda ayrıca ABD hükümetinin 16 gün süren kısmi kapanmasının da veriye olumsuz etki yapmış olabileceği belirtildi.

Washington'daki çıkmazlar, borçlanma maliyetlerinin yükselmesi ve Fed'in yakın dönemde teşvikleri azaltacağı azaltmaya başlayacağı beklentileri ekonomiye zarar verirken, bu durum konut sektöründe yavaşlamaya da sebep oluyor. İstihdamın istikrarlı bir yükselişe kavuşması durumunda ABD vatandaşlarının güvenini artırarak sektöre fayda sağlayacağı düşünülüyor.

PNC Financial Services Group Inc. kıdemli ekonomistlerinden Gus Faucher, "Hükümetin kapanması Ekim ayında bazı ev almak isteyen vatandaşların karar değiştirmesine neden oldu. Bu yılın sonlarına doğru ve 2014'e girilmesiyle ekonomideki gelişmlelerle sektörün toparlanmasını bekliyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)