E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2. çeyrek sonuçlarını niye açıklamadı?---

2. çeyrek sonuçlarını niye açıklamadı?

2. çeyrek sonuçlarını niye açıklamadı?
24 Temmuz 2013 - 12:42 borsagundem.com

Turkcell'in ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına ihtiyacı var. İşte ayrıntılar...

Hissedarlar arasındaki dava süreçleri nedeniyle genel kurulunda görev süresi dolan yönetim kurulu üyelerinin seçimini yapamayan Turkcell'in ikinci çeyrek sonuçlarını açıklamak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onay sürecinde olan Torba Kanunu beklediği belirtildi.
Turkcell daha önce yayınladığı finansal takvimde şirketin ikinci çeyrek sonuçlarının 18 Temmuz'da açıklanacağını belirtmiş ancak daha sonra bu tarihi geri çekmişti. Mali sonuçların yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra açıklanması gerekiyor.
Konuya yakın kaynaklar, ikinci çeyrek sonuçlarının açıklanması için yönetim kurulunun onayı gerektiğini ve yeni yasanın hem eski yönetim kurulu üyelerinin yeni bir seçim yapılana kadar devam etmesine olanak tanıdığını hem de SPK'ya atama yetkisi verdiğini söylediler. Konuyla ilgili olarak şirketten şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.
Meclis'te kabul edilen Torba Kanun, Turkcell'deki yönetimsel sorunlar gibi; halka açık şirketlerin boş yönetim kurulu üyelikleri ve toplanamayan genel kurulları konularında SPK'nın re'sen yapacağı işlemleri de düzenliyor.
Kanun SPK'ya Turkcell yönetim kuruluna üye atama yetkisini düzenlerken, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş 16 Temmuz'da yaptığı açıklamada, mevcut üç üyeye ek olarak iki üye daha atayacaklarını belirtirken, "İki üye de ortaklardan isteyip yediye tamamlayacağız" demişti.
Kanun 19 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına gönderilirken, Gül'ün onaylamak için 3 Ağustos tarihine kadar süresi bulunuyor. Turkcell 2012 yılında ikinci çeyrek bilançosunu 25 Temmuz tarihinde açıklarken, şirketin mevzuata göre Ağustos sonuna kadar süresi var.
Ertaş, 16 Temmuz tarihindeki açıklamasında, Meclis'te kabul edilen torba kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kanunun verdiği yetkiyi kullanacaklarını belirtmiş, "Yeni kanun genel kurul sorununu da çözüyor. Şirket genel kurulunu iki yıl toplayamazsa Yatırımcı Tazmin Merkezi şirketin genel kurulu yerine geçip genel kurulun yetkilerini kullanabiliyor" ifadesini kullanmıştı. Turkcell'de yönetim kurulu yedi üyeden oluşurken, karar alınabilmesi için beş üyenin çoğunluk oyu gerekiyor.
Net nakit pozisyonundan sağladığı finansman gelirleri ve ön ödemeliden faturaya geçen abone sayısındaki artışın etkisiyle Turkcell'in ikinci çeyrek net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.52 yükselerek 558.4 milyon lira olması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 81,85
En Yüksek: 82,40
En Düşük: 80,95
Değişim 1,11 %
FK: 14,34
PD / DD: 1,47
İşlem Hacmi 1.295.553.927
Toplam Adet: 15.836.209
Ağırlıklı Ort.: 81,81
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)