E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 cami istiyor---

2 cami istiyor

2 cami istiyor
12 Şubat 2015 - 05:50 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Havana'da, Küba Devlet Başkanı Castro tarafından törenle karşılandı. Küba basını, Erdoğan'ın 2 cami yapımını istediğini yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Latin Amerika ülkeleri ziyaretinin ikinci durağı olan Küba'nın başkenti Havana'da Küba Devlet Başkanı Raul Castro tarafından törenle karşılandı.

Devlet Başkanlığı Sarayındaki tören iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Castro'nun tören kıtasını selamlamasının ardından heyetlerin takdimi yapıldı.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de hazır bulundu.

Daha sonra, Erdoğan ve Castro'nun başkanlığında Küba Devlet Başkanlığı Sarayı'nda heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi.

Castro, görüşmelerin tamamlanmasının ardından Erdoğan onuruna öğle yemeği verdi. Yemek basına kapalı gerçekleşti.   

2 CAMİ İSTİYOR

Ülkenin önde gelen gazeteleri Erdoğan’ın ziyaretine geniş şekilde yer vererek “Türk Cumhurbaşkanı’nın Küba’ya bir değil, iki cami inşa etmek için geleceğini” yazdılar. Gazeteler, Küba’ya cami inşasının Türkiye ile Küba arasında kurulması planlanan ekonomik ve siyasi ilişkilerin önüne geçmeye başladığına dikkat çektiler. Küba basınına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile olan görüşmesinde, cami inşası önemli bir yer tutacak. Gazeteler, Türklerin camilerden birini başkent Havana’ya, diğerini ise Santiago’ya inşa etmek istediğini belirttiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Amerika’yı Kristof Kolomb’dan önce Müslüman denizciler keşfetti” sözlerine de değinen ülke basını, bu açıklamaların yarattığı polemiklere de geniş yer verdi. Erdoğan’ın ziyareti öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun da, Eski Havana bölgesine camiye ek olarak, ikinci bir cami yapılmasını isteyeceklerini duyurdu, “Müslüman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu Santiago şehrine mütevazi bir cami yapılmasını talep edeceğiz” dedi.



Devrimciye saygı ziyareti

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Kolombiya'nın bağımsızlığı için büyük mücadele veren devrimci lideri Simon Bolivar'ın Bogota’da bulunan müze evini ziyaret etti. İspanya sömürgesine karşı Latin Amerika ülkelerinin bağımsızlığı için uzun yıllar savaş veren Bolivar'ın büstüne çelenk koyan Erdoğan, daha sonra müze evden ayrıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)