E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem2 binden fazla yeni düzenleme: İşte 'Altılı Masa'nın ortak mutabakat metni!---

2 binden fazla yeni düzenleme: İşte 'Altılı Masa'nın ortak mutabakat metni!

2 binden fazla yeni düzenleme: İşte 'Altılı Masa'nın ortak mutabakat metni!
30 Ocak 2023 - 15:51 borsagundem.com

Millet İttifakı’nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı. İşte Altılı Masası'nın iktidara gelmesi halinde yaşanacak değişiklikler...


Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, 9 ana başlık altında 2 binin üzerinde yeni düzenlemeyi içeriyor.

“Hukuk Adalet ve Yargı”, “Kamu Yönetimi”, “Yolsuzlukla Mücadele, Şeffaflık ve Denetim”, “Ekonomi, Finans ve İstihdam”, “Bilim, AR-GE, Yenilikçilik, Girişimcilik ve Dijital Dönüşüm”, “Sektörel Politikalar”, “Eğitim ve Öğretim”, “Sosyal Politikalar”, “Dış Politika, Savunma, Güvenlik ve Göç Politikaları” başlıkları altında toplanan metnin ön sözünde “Temel hedefimiz, Türkiye'yi herkesin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdüğü ve sosyal refah standartlarına ulaştığı, kadınların, çocukların, gençlerin ve tüm vatandaşların geleceğe umutla baktığı, toplumsal barış ve huzurun tesis edildiği mutlu bir ülke haline getirmektir” ifadelerine yer verildi.

Metinle ilgili ilk sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak aldı. Öztrak’ın ardından kürsüye sırasıyla DEVA Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feridun Bilgin, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir çıktı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Erdoğan'dan altılı masaya: Aday bulamayınca çamur atıyorsunuz

 

Altılı Masa: TBMM kararı olmadan Erdoğan'ın adaylığı mümkün değil

 

Bahçeli: Altılı masa kriz girdabında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.