E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak190 milyon dolarlık Cadde yatırımı---

190 milyon dolarlık Cadde yatırımı

190 milyon dolarlık Cadde yatırımı
17 Ekim 2014 - 07:07 borsagundem.com

Akkök Grubu, AVM yatırımlarına alternatif olarak cadde mağazacılığına yatırım yapmaya başladı

Akmerkez ve Akbatı AVM’lerin sahibi, Akasya AVM’nin ise ortağı olan Akkök Grubu, perakende yatırımlarına ‘cadde mağazacılığı’ ile devam ediyor. Milliyet'in haberine göre, Akiş GYO şirketiyle gayrimenkul geliştirme çalışmalarına hız vermek üzere, portföyündeki varlıklarının bir kısmını nakite çeviren grup, cadde mağazacılığına yönelik yatırımlar yaptı.

Dört farklı proje

AVM yatırımlarına alternatif bir yaklaşımla bir ilki gerçekleştirini söyleyen Akiş GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Durusoy, “Cadde mağazacılığına yaptığımız yeni yatırımların hedefi sadece yüksek kira geliri elde etmek değil, aynı zamanda sektörde sürdürülebilir çalışmalara imza atmak” dedi.
Pilot bölge olarak Bağdat Caddesi’ni seçtiklerini belirten Gökşin Durusoy, “Bu yeni yaklaşım kapsamında İstanbul Bağdat Caddesi’nde dört farklı noktada proje geliştiriyoruz. Şaşkınbakkal’da Erenköy Apartmanı, Caddebostan’da bir parsel, Suadiye tarafında Uşaklıgil Apartmanı ve Çatalçeşme’de Ak Apartmanı satın aldık” diye konuştu.
Toplam arsa alım maliyetinin 160 milyon dolar olduğunu kaydeden Durusoy, şu bilgileri verdi: “İnşaat maliyeti 30 milyon dolar olarak öngörülüyor. Böylece toplam arsa ve inşaat yatırım harcaması 190 milyon dolar olacak. Bu projelerin toplam inşaat alanı ise otoparklar dahil 29 bin metrekare.”

‘Perakende markalarına kiraya verecekler’

Akiş’in dünya standartlarındaki mimari yaklaşımının bu projeye de yansıtılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Gökşin Durusoy, şöyle devam etti: “Bağdat Caddesi konumu, niteliği, ulaşım kolaylığı ve hitap ettiği kitlenin yüksek sosyo-ekonomik statüsü nedeniyle İstanbul en gözde merkezlerinden biri. Bu özellikleriyle Paris’te Champs Elysses, Londra’da Oxford Street, New York’ta 5. Cadde’nin sahip oldukları konuma ulaşabilecek potansiyelde. Bağdat Caddesi’nde şu anda kiralanabilecek apartmanlar genelde eski ve kiracılara alt katları sunabiliyor. Akiş’in projeleri kiracıların ihtiyacına göre özel olarak inşa edilecek. Bu da kiracılara büyük bir ‘lüks’ sunulacağı anlamına geliyor. Akiş bunu yaparken Bağdat Caddesi’ndeki imar ne ise aynı imarı kullanacak. Fakat eskiden konut olan yapılar, ağırlıklı olarak perakendeye dönecek. Yani perakende markalarına kiraya vereceğiz. Ünlü markalarla görüşmelerimiz sürüyor.”

‘Akbatı cirosunu her yıl yüzde 25 oranında artırıyor’

Akkök Grubu’nun Akmerkez ile başlayan gayrimenkul sektöründeki varlığını Akiş GYO ile devam ettirdiğini söyleyen Gökşin Durusoy, bünyelerinde bulunan Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’yle (AVYM) ilgili olarak da bilgi verdi. Akbatı’nın, uluslararası platformda da başarısını kanıtlayarak, üç yıl içinde toplam 24 ödül kazandığını ifade eden Durusoy, “200’e yakın mağazanın bulunduğu Akbatı’da 2000’e yakın çalışan var. Akbatı cirosunu her yıl yüzde 25 artırıyor. 2014 yılı sonuna kadar 9 milyon ziyaretçi hedefleniyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)