E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa1.9 trilyon $'lık pazarda yeni fırsatlar---

1.9 trilyon $'lık pazarda yeni fırsatlar

1.9 trilyon $'lık pazarda yeni fırsatlar
03 Eylül 2013 - 11:15 borsagundem.com

Faizsiz bankacılık ve finans finansman alanındaki yeni fırsatlar, yeni oluşumlar Borsa İstanbul'un ev sahiplerine masaya yatırıldı...

Islamic Finance News, Türkiye'deki beşinci Roadshow'unu Borsa İstanbul'un ev sahipliğinde, Merkez Bankası ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği desteğiyle düzenledi.
"Faizsiz bankacılık" ve "faizsiz finansman" konularının ele alındığı toplantıya, SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ile Borsa İstanbul Başkanı Dr. İbrahim Turhan'ın yanı sıra Emirates NBD Capital CEO'su Mohammad Kamran Wajid, Albaraka Turk Katılım Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Feyzullah Eğriboyun, HSBC Küresel Kredilendirme ve Finansman Direktörü Hulusi Horozoğlu katıldılar.
Toplantının açılış konuşmasını Borsa İstanbul Başkanı Dr. İbrahim Turhan yaptı. Turhan, konuşmasında 20 yıldır Türkiye'de uygulanan faizsiz finansman sisteminin her geçen yıl büyüyerek finans sektörünün yaklaşık yüzde 5'ine ulaştığını vurguladı. Turhan, katılım bankalarının da buna paralel büyüyerek orta ölçekli birer banka konumuna geldiğini belirtti.
SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş da bu yılın sonunda 1.9 trilyon dolara ulaşması beklenen dünya faizsiz finans piyasasından Türkiye'nin aldığı payın artırılması için yapılanları ve yapılması gerekenleri anlattı. Ertaş, bu konuda başta sukuk olmak üzere yatırım enstrümanları konusundaki düzenlemeleri anlattı. Ardından Türkiye ve ağırlıklı olarak Körfez bankalarının temsilcilerinin katıldığı bir panelde, faizsiz finansman konusunda yeni gelişmeler anlatıldı.
2009'DAN BU YANA DÜZENLENİYOR
Islamic Finance News Roadshow (IFN Roadshow), 2013 yılında Bangladeş, Singapur, Avusturalya, Pakistan ve Sri Lanka'nın ardından Türkiye'de düzenlendi. Toplantılar daha sonra 19 Eylül'de Fas, 7
Kasım'da Hong Kong, 25 Kasım'da Tayland ve 28 Kasım'da Brunei'de devam edecek. İstanbul'da ilki 2009 yılında düzenlenen IFN Roadshow'a ilgili ve katılım her geçen yıl artıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)