E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem19 Mayıs kutlama programı---

19 Mayıs kutlama programı

19 Mayıs kutlama programı
19 Mayıs 2016 - 09:30 borsagundem.com

19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta kutlanıyor

Gençlik ve Spor Bayramı, ilk defa 24 Mayıs 1935’te "Atatürk Günü" adı altında kutlanmıştır.[3] Beşiktaş'ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı'nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçeli yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir.[3] Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi'nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü'nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.[3] Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk'ün de onayıyla yasalaşmıştır.[3] 20 Haziran 1938 tarihli kanunla "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesinden sonra "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC'de törenlerle kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, gençler ve sporcular için verilecek resepsiyona katılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, gençleri kabul edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla "Aslanlı Yol'dan Anıtkabir'e Yürüyüş" gerçekleştiriliyor.

EMNİYETTEN UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Perşembe günü terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel terör saldırılarına ilişkin, 81 ilin emniyet müdürlüklerini uyardı. IŞİD'in aralarında Anıtkabir'in de bulunduğu 10 farklı noktada eylem yapacağı iddiaları da siyasetin gündemindeydi. Genelkurmay ise iddiaların aksine 19 Mayıs ile ilgili rutin Anıtkabir programını kamuoyuyla paylaştı.

İZMİR'DE KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

İzmir'de belediyeler Hakkari'den dört şehit haberinin gelmesi üzerine 18 mayıs akşamı ve 19 Mayıs'da düzenlenen etkinliklerin eğlence, konser bölümlerini iptal etti.

İSTANBUL'DA BAZI BELEDİYELERE TEPKİ

29 Mayıs İstanbul’un Fethi kutlamaları için şimdiden organizasyonlara başlayan belediyelerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için hazırlık yapmamaları vatandaşın tepkisine neden oluyor. Bu eleştiriler üzerine bazı belediyeler 19 Mayıs ile 29 Mayıs’ı birlikte kutlayacaklarını belirtti. Eyüp Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 29 Mayıs İstanbul’un fethi nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. ‘Gençlik ve Fetih Şöleni' yürüyüşü ile başlayan şölen, İstanbul’un fethinin 563. yıl dönüm günü olan 29 Mayıs'a kadar sürecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)