E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem18 yaş altına sokağa çıkma yasağı geliyor---

18 yaş altına sokağa çıkma yasağı geliyor

18 yaş altına sokağa çıkma yasağı geliyor
03 Nisan 2020 - 08:47 borsagundem.com

Korona virüse karşı İstanbul’da ekstra önlemler yolda. Sokağa çıkma yasağı yaşı 65’ten 60’a inebilir, kısıtlama 18 yaş altını da kapsayabilir. İstanbul’da özel araçlara trafik yasağı da gündemde...

Korona virüsün yayılma hızını yavaşlatmak ve başta İstanbul olmak üzere sokağa çıkanların sayısını en aza indirmek için yeni önlemler planlanıyor. Hürriyet'ten Nuray Babacan haberine göre, hükümette yapılan seri toplantıların sonuncusunda, özellikle İstanbul kaynaklı yayılmaları önlemek için yeni kararlar alınması masaya yatırıldı.

100 BİN KİŞİYE RET

Toplantıda, İstanbul’da alınan önlemlerin sonuçları da değerlendirildi. Özel araçların tamamen yasaklanmasının yakında uygulamaya geçeceği belirtiliyor. Bu yasağın birkaç gün içerisinde başlayabileceği ifade edildi.

Bu nedenle İstanbul’da azaltılan otobüs seferleri arttırılacak. Böylece her seferde az sayıda yolcunun olması sağlanacak. İstanbul’da 100 bin kişinin seyahat izni için başvurduğu ve izin verilmediği öğrenildi. Zorunlu işler ve hastalık gibi gerekçelerin dışında seyahat izni verilmiyor.

Sokağa çıkmayı daha da azaltmak için 65 yaş üstüne konulan sokağa çıkma yasağı yaşını 60’a indirmek planlanıyor. Ayrıca 18 yaşından küçükleri sokağa çıkmasına izin verilmemesi de değerlendirilen seçeneklerden biri.

İHLALLER AZALDI

Doğu ve Güneydoğu illerindeki ihlallerin vali ve kaymakamlara gönderilen son uyarılardan sonra azaldığı, her ilin ihtiyacına göre yeni önlemlerin hayata geçirildiği belirtiliyor. Bu bölgelerde sokağa çıkma yasağının yüzde 70 oranında uygulandığı bilgisi paylaşıldı. Üç büyük il içinde kurallara uyma açısından Ankara’nın en başarılı il olduğu, İzmir ve İstanbul’da da yeni önlemlerin oranı arttıracağı kaydediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd03 Nisan 2020 23:45

    bi hafta aynı evde kal gör noluyo anasını satim....

  • gençler03 Nisan 2020 19:13

    okullar tatil gençler sokakta... tüm öğrenciler evde olmalı hemde zorunlu

  • Mucise Reis ;)03 Nisan 2020 16:52

    Dikkat edin. Şehirler arası yolculuk yaptım. x den y şehrine gittim. normal parasız yolu kullandım. 1 - 4 jandarma 1 hemşire durdurdu. pencere aç. ateş kontrol tık tık. geçtik. bazıları ateş kontrolu olmadan geçti gitti yüzde 90 kontrol edildi. sıra kuyruk olsa da. Kamyon ve tır şöförleri muafdı. Sanırım yerden yüksek olduğundan, onlara geç geç dediler... 2- biraz ilerledik, devlet güzel hizmet yapıyor.5 personel 2 araç görev başında... Ateş düşürücü içerek geçebiliriz hacılar uçak da öyle geçti  hacılar muhabbeti ettik araçda sohbet... sonra köprü altında güzel bir radar, heee hızlı gelenlerden bu personel masrafı çıkacak : )) radar geliri =  personel gideri olacak. güldük... neyse. Otoyolda, lüks segment, üst düzey araç nerede ise yok. Yani normalde vızır vızır geçen araçlar hiç yok, orta ve alt segment otomobiller var. Paralı kişiler, kesinlikle evinde kalıyor. ekmek parası peşinde  olan-koronodan korkan lar ise yollarda. 

  • bu dünyadan biri03 Nisan 2020 16:15

    özel araçlara yasak koymakta ne yahu? milleti toplu taşımaya zorunlu kılmak nasıl bir mantık. toptan yasak koyun olsun bitsin. 

  • Psiko03 Nisan 2020 12:50

    25 yaş altına yasak konulsun,dötlerine çip takılsın,telefonları toplansın ama özel araç iş harici yasak olsun

  • Erol g.03 Nisan 2020 11:27

    İSTANBULA GİRİŞ/ÇIKIŞLAR YASAKLANARAK TAMAMINA KARANTİNA UYGULANMALI DİĞER İLLERİN TAMAMINDA DA SOKAĞA ÇIKIS YASAĞI KALDIRILMALIDIR

  • Ali03 Nisan 2020 10:53

    Evde otur diyorsan kiramızı ödeyecek elektrik doğalgaz parası almayacaksın

  • haydar03 Nisan 2020 18:19

    çık geber kime ne satacan berber olsan kim gelir bu yıl hippi akımı olacak

  • ..03 Nisan 2020 10:14

    bu sokağa çıkanlar yüzüne, biz evde 1 yıl kapalı kalacaz galiba. yahu biz oturuyoruz, sizde oturun evde. Biz sizin yüzünüze bulaştırıp dağıttıklarınız yüzüne aylarca evde oturmak zorunda kalacaz yoksa

  • haydar03 Nisan 2020 18:27

    onlar efsunlu bana bir şy olmaz diyen cahiller (bunların içinde okumuşlarda var adam mesafeyi bile takmıyor kpss de level atlamış birde

  • Kaçkar KAPLANI03 Nisan 2020 09:42

    Özel araçlara trafik yasağı ne yaa? Asıl toplu araçlara trafik yasağı gelmeli. Bu düşünce kimin aklının altından çıkıyor?

  • hayret bişey03 Nisan 2020 10:22

    İnsanlar işe nasıl gidecek veya beklenmedik bir şey olur acilen yapılması gereken şeyler olur acaba şahsi araç olmadan nasıl yapılacak yoksa boğazı yüzerek mi geçelim ne kadar aptal bi yönetime denk geldik akp allah belanı versin.

  • MEHMET KÖSTEK03 Nisan 2020 09:31

    Çok geç kalındı turkiyede yazık bize

  • bu dünyadan biri03 Nisan 2020 09:23

    Sırf İmamoğlu istedi diye sokağa çıkma yasağı konulmadı. Salgın engellenemeyince önlemler genişletiliyor. Yazık bu millete, inat için neler oluyor?

  • aks1503 Nisan 2020 17:50

    Yalancı isimli şahıs sen CHP deki Yalancılarla ilgilen

  • yalancı03 Nisan 2020 10:51

    nedim denen yandaş zat şimdiye kadar yapmış olduğun yorumların hepsi saçma sapan yandaş yorumlardı şimdi kendini dahada aşmışsın birde buna ben yandaş değilim diyerek yalan ve sahtekarlığıda eklemişsin bravo sana sana yakışır bir yorum bir taraf yalamaya devam takdiri hakediyorsun en büyük yalama tabi ahmet özbirden sonra....

  • Sdmm03 Nisan 2020 10:04

    Seferleri azaltıp insanların tıkış tıkış toplu taşımayı kullanmasına sebepte imamoglu ihmal tek taraflı deyil

  • nedim03 Nisan 2020 09:45

    Uydurma!  Bahsettiğin zevat sadece katalizör görevi yapar. Örneğin geçtiğimiz pazar otobüse binmeler maksimum seviyeye ulaştı derken neden hiç müdahil olmamış?  Ağzını açıp ..çını kaşımış!  Özellikle İzmir de neden anonslar sadece camilerden yapılıyor?  Belediye sadece İç işleri bakanlığından genelge geldiği zaman bunları uyguluyor.  Kendilerinin bir dahli yok bu konuya!  Keşke olsalar da hadi adam gibi bir yaptınız deseydim!  Velhasıl bu cehape den hiç bir halt olmaz.  Ne Ak parti ne Chp ile bir bağım yok babamın oğlu da değiller!   Hala insanların gözünü alçakça yalanlar ile kapamaya kalkarsanız eninde sonunda belanızı bulacaksınız.

  • vatan03 Nisan 2020 09:07

    özel araçlara sokağa çıkma yasağı kadar saçma bişey olamaz. zaten adam işe gitmek zorunda neden riskli  olan toplu taşımaya mecbur ediyorsun adamı?