E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı anılıyor---

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı anılıyor

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı anılıyor
18 Mart 2016 - 10:40 borsagundem.com

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Türkiye genelinde anma programları gerçekleştiriliyor

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yıldönümü, kentte farklı coşku ve heyecanla kutlanmaya başlandı. Törenlerde ilk olarak, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 08.30'da başlayan törende, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Gündoğdu, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, milletvekili, asker, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrenciler, hazır bulundu.

İlk olarak anıta hükümet adına, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çelenk bıraktı. Ardından da, Vali Hamza Erkal, Garnizon Komutanı Tuğamiral Ahmet Serdar Gündoğdu ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da çelenk koydu. Bu arada, şehitleri selamlamak adına TCG Barbaros Fırkateyni'nden de 21 pare top atışı gerçekleştirildi. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Boğaz Komutanlığı Bandosunun çaldığı İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi.

ANITA SİVİLLER DE ÇELENK BIRAKTI

Bu arada, resmi çelenk koyma töreninin sona ermesinin ardından kentteki çeşitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları da, kendi çelenklerini Atatürk Anıtı'nı bıraktı. Zaferin merkezinde farklı bir coşkuyla kutlanan törenlerde, polisin de, olası protestolar ve olumsuzluklara karşı aldığı geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

MSB BAKANI ÇELENK BIRAKTI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na, hükümet adına Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından çelenkler konuldu.

Bu sırada TCG Barbaros Fırkateyni'nden 21 pare top atışı yapıldı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Törene, milletvekilleri, Avustralya Müşterek Harekat Başkanı Koramiral David Johnston, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi, Gazi İşleri Bakanlığı Müsteşarı Aaron Coutts, Yeni Zelanda Büyükelçisi Johnathan Curr ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Törenin ardından, aralarında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da bulunduğu bir grup, anıta çelenk bıraktı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇANAKKALE'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı törenlerine katılmak üzere özel uçak "ANA" ile saat 09.10'da Çanakkale'ye geldi.

Erdoğan'ı, Çanakkale Havaalanı'nda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Çanakkale'ye geldi.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenecek törene katılacak olan Erdoğan, Valiliği ziyaretin ardından TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Şehitler Abidesi'ndeki törene iştirak edecek.

KILIÇDAROĞLU: ÇANAKKALE SAVAŞI BİR ÖZGÜRLÜK DİRENİŞİDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolasıyla sosyal medya üzerinden mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu twitter üzerinden verdiği mesajında, "Çanakkale Savaşı bir özgürlük direnişidir. Bizi bağımsızlığa taşıyacak adımların ilki olan bu onurlu zaferin 101. yılı kutlu olsun!" ifadesini kullandı.

EYÜP SULTAN

Çanakkale Zaferinin 101'inci yıl dönümü nedeniyle Eyüp Sultan Cami'nde, sabah namazı çıkışı vatandaşlara Çanakkale ruhunu yaşatmak için Mehmetçiklerin yemeği olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı verildi. Etkinliğe İstanbul Valisi Vasip Şahin, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eyüp Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında cami avlusunda çeşitli noktalara çorba ve hoşaf kazanları konuldu. Sabah namazını kılan vatandaşlara çıkışta Mehmetçik menüsünden ikram edildi. Ayrıca cami önünde Çanakkale Savaşı'nı konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)