E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa170 milyar dolar borsaya akacak---

170 milyar dolar borsaya akacak

170 milyar dolar borsaya akacak
25 Şubat 2021 - 08:28 borsagundem.com

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, ABD'nin yeni yardım paketinden 170 milyar doların hisse senetlerine yönelmesini bekliyor.

Salgın sürecinde borsaları zirveden zirveye taşıyan destek paketleri borsalar için yeni bir umut oldu. Son dönemde olduğu yerde patinaj yapan borsaların yeni destek paketleriyle yükselişini sürdürmesi bekleniyor. Deutsche Bank AG stratejistleri, ABD Kongresi'nin gündeminde olan 1,9 trilyon dolarlık yeni koronavirüs yardım paketinden 170 milyar doların hisse senedi piyasalarına yönelmesini bekliyorlar. Deutsche Bank stratejistleri dün yayınladıkları bilgi notunda, bireysel yatırımcılar ile yapılan bir ankete katılanların yüzde 37'sini alacakları yardım çeklerini doğrudan hisse senetlerine yatıracaklarını ifade ettiklerini belirttiler. ABD'nin yeni koronavirüs paketinde 465 milyar doların vatandaşlara doğrudan yardım olarak verilmesi öngörülüyor ve bunun üzerinden yapılan hesaplama bireysel yatırımcıların 170 milyar doları Hisse senedi piyasasına yönlendireceklerine işaret ediyor.

"Bireysel yatırımcılar hisse senedi pozisyonlarını sürdürme veya artırmayı bekliyorlar"

Stratejistler, "Bireysel yatırımcı güveni, yaş, gelir veya ne zaman borsada alım-satıma başladıklarından bağlımsız olarak pozitif olmaya devam ediyor. Bireysel yatırımcılar ekonomi yeniden açılsa bile hisse senedi pozisyonlarını sürdürme veya artırmayı beklediklerini söylüyorlar" ifadelerini kullandılar.

Asya borsaları Powell ile yükseldi

 

Deutsche, BİST’te yükseliş potansiyeli görüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eko25 Şubat 2021 10:00

    Son iki yılda ekonomik reformlar ve ekonomi paketleri serisi ile hep yeni umut vermeler.... Hepsi fiyasko çıktı. Bakalım yenileri ne olacak!