E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem17 Aralık operasyonunda tahliye---

17 Aralık operasyonunda tahliye

17 Aralık operasyonunda tahliye
30 Ocak 2014 - 16:48 borsagundem.com

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında bir kişinin tahliyesine karar verildi

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlamasıyla tutuklanan Rüçhan Bayar tahliye edildi.

Rüşvet ve yolsuzluk kapsamında tutuklanan Reza Zarrab, savcılıkta verdiği ifadesinde Rüçhan Bayar'dan şöyle bahsetmişti:

''Şimdiki hava işlemlerimin kolaylaşması için kimseye para vermedim. Bu suçlamayı kabul etmiyorum. Çünkü Çin’deki şirketler bana ait değil. Ben sadece Çin’deki şirketlerin müşterisiyim. Oradaki işlemlerin nezareti içinde Rüçhan Bayar beyi daha fazla para kazanıp borçlarını ödeyebilmesi için Çin’e yönlendirdim. Rüçhan orada işlerinin başındadır. Rüçhan bana bağlı olarak çalışıyor. Kendisi de oradaki işlemlerden para alıyor. Benim okuduğunuz adli ve istihbari çalışma yapılıp yapılmadığı konusundaki sorunuzla ilgili hiçbir bilgim yoktur. Bunlar için Muammer Güler bey’e veya oğlu Barış Güler’e herhangi bir para vermedim. Rüçhan Bey’in elde ettiği primlerden bana 200 bin dolar para verdi. Bunların da kayıtları tape kayıtlarında vardır. Bunu Barış Güler beyefendiye verdim. Çünkü Rüçhan Bey’in Barış Bey’e borcu vardı. Daha önce Barış Bey bu konuyla alakalı olarak benimle görüştü. Rüçhan Bey’le konuştuktan sonra Barış Bey ile görüştüm. Teyidini aldıktan sonra bu şekilde davrandım.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut30 Ocak 2014 22:50

    kimsenin Müslümanlığını sorgulamak bana düşmez ama, insanın gözüne soka soka yolsuzluk yapıp ve rüşvet alınması bunalar tezgah biz yapmadık demek, keza deniz fenerini kapamaları. yazıklar olsun.

  • Murat30 Ocak 2014 17:27

    Yargıda gerekli operasyon yapıldı. bu dosya yavaş yavaş kapatılacak. Dün İran da kimbilir ne sözler verildi Zerrab için...