E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem17 Aralık iddianamesi yazılmaya başlanıyor---

17 Aralık iddianamesi yazılmaya başlanıyor

17 Aralık iddianamesi yazılmaya başlanıyor
28 Şubat 2014 - 14:07 borsagundem.com

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında ilk iddianame haftaya yazılmaya başlayacak

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 17 Aralık 2013 tarihinde Fatih Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyona ilişkin iddianame önümüzdeki hafta yazılmasına başlanacak. Aralarında iş adamı Reza Zarrab ve 4 iş adamının da bulunduğu soruşturmaya ilişkin 
iddianamenin ise beklenen bilirkişi raporlarının dosyaya ulaşmasının ardından yazılacağı öğrenildi.
Fatih Belediyesi, TOKİ ve iş adamı Reza Zarrab'ında  aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik 3 ayrı operasyonda savcılığın dosyalar üzerindeki çalışmalarında sona yaklaşıldı. Savcı Ekrem Aydıner tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin ilk iddianamenin yazımına önümüzdeki hafta başlanacağı öğrenildi.
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ilk iddianamede Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmaya ilişkin hazırlanacak. Soruşturma kapsamında Mustafa Demir ile kardeşi Sebahattin Demir'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler avukatlarının itirazları üzerine tahliye edilmişlerdi.
Öte yandan iş adamı Reza Zarrab'ın da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmaya ilişkin ise bilirkişi raporunun beklendiği öğrenildi. Bu soruşturmada Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin tutuklanmış, şüphelilerden 9'u tahliye edilmişti. 
Soruşturmada eski bakanlar Zafer Çağlayan ile Muammer Güler oğulları Salih Kaan Çağlayan ve Barış Güler ile Reza Zarrab'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu şüpheli kalmıştı.
Savcılığın şu sıralar tanık ifadeleri aldığı soruşturmada ihtiyaç olması halinde bazı şüphelilerin yeniden ifadelerine başvurulabileceği belirtildi. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise iddianamenin yazımına başlanacak.
TOKİ soruşturması olarak bilinen soruşturmaya yönelik iddianamenin ise dosyada tutuklu olmaması nedeniyle en son hazırlanacağı öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aaa28 Şubat 2014 16:39

    17 Aralık iddianamesi yazılmaya başlanıyormuş, lan 2 aydır naaptınız bu yasaların çıkmasını mı beklediniz :) yormayın kendinizi boşa yaa gerek yok valla ben öyle "hissettim"

  • Alperen28 Şubat 2014 16:04

    Ne de çok heveslisiniz.CHP , İSKİ'yi dolandırırken aklınız nerde idi.

  • anekdot28 Şubat 2014 15:59

    Yıl 1998. ‘’ Arkadaşlar ben bu ticareti Allah için yapıyorum. Battığıma göre demek ki bu milletin nasibi bu kadarmış ‘’ diyen bir işadamı vardı. O zaman düşündüm. Allah için ticaret nasıl bir şey diye..Allah’ı ticarete ortak etmenin Kur’an da ve İslam’ da yeri var mı ? Allah nasıl hissedar oluyor? Haşa Allah’a vergi mi ödüyorlar? Kazanınca kendi kerametleri oluyor da , kaybedince sorumlu haşa nasıl Allah oluyor ? Yıl 2014. Düşünce aynı, mantaliye aynı. Değişen hiçbir şey yok bu ülkede. Kimse kendini geliştirmek adına hiçbir şey yapmıyor ,okumuyor. Biri arkasından milyonlarca koyun ‘u Allah adıyla peşinden sürükleyerek yolsuzluğa devam ediyor.

  • GÜNAH28 Şubat 2014 14:53

    BENİM NE GÜNAHIM VAR BANADA BİRAZ GÖNDERSEYDİN YA...

  • FATHER28 Şubat 2014 14:52

    BABACIM ALO. DUYAMADIM...HA PARALAR MI... DAĞITTIM ...

  • İDDİA28 Şubat 2014 14:51

    OERTADA NE İDDİANEMİSİ KALDI Kİ.. BÜTÜN DELİLLER YOK EDİLMEDİ Mİ ?

  • YORUM28 Şubat 2014 14:45

    BU AŞAMADAN SONRA YAZILSA NE OLUR, YAZILMASA NE OLUR. RÜŞVETÇİLERİ, YOLSUZLUĞA KARIŞANLARI SERBEST BIRAKTIKTAN VE BÜTÜN DELİLLERİ YOK ETTİKTEN SONRA. ALLAH ISLAH ETSİN